Σεμινάριο e-διδασκαλία: Εκμάθηση Ψηφιακών Εργαλείων
Επιμορφωτικό πρόγραμμα πάνω στην Εξ αποστάσεως Διδασκαλία (80 ωρών) από το GOLEARN ΚΕΔΙΒΙΜ 2 με ακριβή τίτλο "e-Διδασκαλία: Εκμάθηση Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Εργαλείων για Διαδικτυακή Διδασκαλία" ξεκινάει στις 1 Ιουνίου

Το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα e-Διδασκαλία ξεκινάει σε όλη την Ελλάδα εξ αποστάσεως από το GOLEARN  ΚΕΔΙΒΙΜ 2 (αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ) και περιλαμβάνει την εκμάθηση μέσω Βιντεομαθημάτων τριών (3) ελεύθερων και πολύ εύκολων στην χρήση ψηφιακών εργαλείων που βοηθούν τον/την εκπαιδευτικό στην δημιουργία και παράδοση μέσω διαδικτύου ψηφιακών αλληλεπιδραστικών μαθημάτων στους μαθητές τους με την μέθοδο της σύγχρονης και της ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Τα εργαλεία αυτά αφορούν την δημιουργία διαδικτυακών αλληλεπιδραστικών μαθημάτων (One Note), την εύκολη δημιουργία ψηφιακού υλικού και παρουσιάσεων για την υποστήριξη αυτών των μαθημάτων (Sway) καθώς και την on line αξιολόγηση με αυτοματοποιημένη ανατροφοδότηση των μαθητών (Forms). 

OneNote – Δημιουργία Αλληλεπιδραστικών Μαθημάτων

Το OneNote είναι ένα ψηφιακό σημειωματάριο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να κρατούν σημειώσεις και να δημιουργούν μαθησιακό υλικό σε διάφορες μορφές, να συγχρονίζουν αυτό το υλικό με όλες τις ψηφιακές συσκευές τους, Smartphone, Tablet, Laptop ή υπολογιστή, να συνεργάζονται με τους μαθητές τους, και να τους το διαμοιράζουν.

Το OneNote βοηθά τους εκπαιδευτικούς να εξοικονομούν χρόνο και να είναι ακόμα πιο οργανωμένοι και αποτελεσματικοί στη διαχείρηση και χρήση του υλικού τους. Μπορούν να μοιράζονται μαθησιακό υλικό με τους μαθητές τους με την μορφή σελίδων και ενοτήτων καθώς επίσης και  να παρακολουθούν άμεσα την εργασία των μαθητών τους.  Μπορούν να τους αναθέτουν εργασίες καθώς και να τις βαθμολογούν.

Με το OneNote οι εκπαιδευτικοί μπορούν να 

    Οργανώνουν το περιεχομένου του μαθήματος τους.
    Δημιουργούν & να παραδίδουν αλληλεπιδραστικά μαθήματα (σύγχρονα και ασύγχρονα).
    Συνεργάζονται με τους μαθητές τους και να τους παρέχουν ανατροφοδότηση (σύγχρονα και ασύγχρονα).
    Έχουν Πρόσβαση τόσο αυτοί όσο και οι μαθητές τους από οποιαδήποτε συσκευή

Sway – Δημιουργία Μαθησιακού Υλικού - Παρουσιάσεων

Το Sway είναι μια δωρεάν, εύκολη στην χρήση, ψηφιακή εφαρμογή που διευκολύνει τη δημιουργία και την κοινή χρήση διαδραστικών παρουσιάσεων.

Ο ενσωματωμένος μηχανισμός σχεδίασης ελαχιστοποιεί τον χρόνο που δαπανούν οι εκπαιδευτικοί για την μορφοποίηση των παρουσιάσεων τους ώστε να επικεντρώνονται στο περιεχόμενο της, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει ότι η δημιουργία τους θα έχει άρτια και ελκυστική εμφάνιση.

Είναι ιδανικό στην εύκολη και γρήγορη δημιουργία διαδραστικών παρουσιάσεων ακόμη και από έτοιμα έγγραφα (Word, Pdf, Powerpoint). 

Skype - Ομαδική διδασκαλία μέσω βιντεοκλήσης

To Skype είναι ένα εύκολο εργαλείο τηλεδιασκέψεων. Η ομαδική συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης διευκολύνει τη συνάντηση και συνεργασία εκπαιδευτικών με έως και 50 μαθητές ταυτόχρονα. 
Με την ομαδική κοινή χρήση οθόνης, μπορείτε να παρουσιάσετε το μαθησιακό υλικό σε οποιαδήποτε μορφή σε ολόκληρη την ομάδα σας. 
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουλέψουν πιο αποδοτικά και η εκπαίδευση από απόσταση είναι πλέον εφικτή για όλους. Η παρουσίαση μαθημάτων, η ανάθεση εργασιών και η συζήτηση με τους μαθητές γίνεται πολύ εύκολα μέσω της ομαδικής βιντεοκλήσης του Skype.
Επιπλέον δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί την  διαδικτυακή κοινότητα Skype in the classroom η οποία μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και τις τάξεις τους να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν τις μαθητικές εμπειρίες τους με άλλες τάξεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
 

Forms – Δημιουργία Online Αξιολόγησης με ανατροφοδότηση

Με το Microsoft Forms οι εκπαιδευτικοί μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ψηφιακές έρευνες, κουίζ και ερωτηματολόγια. Τους δίνεται η δυνατότητα να αποστείλουν ψηφιακά το test που δημιούργησαν στους μαθητές τους και να παρακολουθούν την εξέλιξη των αποτελεσμάτων ακόμη και την στιγμή που οι μαθητές τους απαντούν.

Όταν δημιουργήσουν ένα test, μπορούν να προσκαλέσουν τους μαθητές τους να απαντήσουν, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης Web, ακόμα και σε κινητές συσκευές όπως ένα tablet ή ακόμα και το κινητό τηλέφωνο. Οι απαντήσεις μπορούν να ανακοινωθούν στους μαθητές αυτοματοποιημένα ακόμη και την στιγμή που απαντούν την φόρμα,  εκμηδενίζοντας το χρόνο που απαιτείται για διόρθωση.

Μπορούν επίσης οι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για την πορεία των αποτελεσμάτων καθώς υποβάλλονται, ενώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη ανάλυση, για την αναλυτική καταγραφή και στατιστική αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των μαθητών τους. 

Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ ΙΙ GOLEARN

Διάρκεια: 80 ώρες
Μέθοδος Υλοποίησης: Εξ αποστάσεως και Ασύγχρονα
Έναρξη: 1 Ιουνίου
Αιτήσεις: Έως 25 Μαϊου

Κόστος  (ΔΟΣΕΙΣ)

- Κανονικό κόστος: 100 ευρώ
- Άνεργοι : 80 ευρώ
- Αναπληρωτές, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί: 80 ευρώ
- ΑμΕΑ: 80 ευρώ
- Πολύτεκνοι: 80 ευρώ
- Ομαδική εγγραφή: 75 ευρώ
- Εάν ήδη παρακολουθείτε ή έχετε παρακολουθήσει σεμινάριο του GOLEARN: 65 ευρώ (καταβάλλονται εφαπαξ)
- Γενικό ΕΦΑΠΑΞ: 70 ευρώ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Εάν σας ενδιαφέρει να ενταχθείτε αυτόματα μπορείτε να κάνετε κατάθεση του ποσού στον παρακάτω λογαριασμό και να στείλετε email με τα στοιχεία σας (Όνομα, Επώνυμο, Όνομα Πατρός, Τηλέφωνο και email) μαζί με το αποδεικτικό της πληρωμής στο [email protected]

GOLEARN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Τράπεζα Πειραιώς, IBAN: GR37 0172 1260 0051 2609 5016 946

Εάν δεν σας εμφανίζεται σωστά η φόρμα πατήστε εδώ

https://forms.gle/18NibwGz6WJJ8k518

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Επιστολή μαθητή: Σχολεία ανοικτά είπαμε;

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση