Αιδηψός καλεί...Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ακόμα και με κλειστά τα σχολεία, μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Λ. Αιδηψού συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκή Πρόκληση

Ακόμα και με κλειστά τα σχολεία, μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Λ. Αιδηψού, χρησιμοποιώντας απλές τεχνολογίες όπως email, internet, viber και τηλέφωνο για τη μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία, συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Πρόκληση Astro Pi, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και συγκεκριμένα ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αποστολή Mission Zero.

Ομάδες των 2 ως 4 ατόμων, και υπό την εξ'αποστάσεως λόγω συνθηκών, επίβλεψη και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής και Ρομποτικής και του εκπαιδευτικού Φυσικών Επιστημών, χρησιμοποιώντας τον διαδικτυακό εξομοιωτή Sense HAT, δημιούργησαν προγράμματα ώστε να εμφανίσουν μηνύματα στους αστροναύτες καθώς και μετρήσεις της θερμοκρασίας σε έναν υπολογιστή Astro Pi, με σκοπό να τα δουν οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προσφέροντάς τους έτσι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινή ρουτίνα τους στο ΔΔΣ.

Ο κώδικάς τους θα τρέξει εγγυημένα στο διάστημα τον Μάιο του 2020 και κατόπιν θα λάβουν ειδικό πιστοποιητικό από τον ESA που θα δείχνει πού ακριβώς βρισκόταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων τους!

 

Οι εκπαιδευτικοί

Μιχάλης Βλαστός

Γιάννης Μαραβέλης

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα