κορονοϊός και εργαζόμενοι
Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του Ελληνικού Λαού- Η συνδικαλιστική δράση δε σταματά.

Σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους να προστατέψουν τα εργατικά τους δικαιώματα εν όψη της κατάστασης που ζούμε τις τελευταίες βδομάδες με την κρίση που αντιμετωπίζουμε στην υγεία με την εμφάνιση του Κορονοϊου.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.

Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία μάτωσαν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει.

Οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 40.000 μέσα σε λίγες μέρες, η εντατικοποίηση στα εργοστάσια τροφίμων, στα σούπερ μάρκετ ξεπέρασε τα όρια της φυσικής αντοχής.  Οι χώροι δουλειάς έγιναν σημεία διασποράς του ιού με την παντελή έλλειψη μέτρων προφύλαξης εν μέσω πανδημίας, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Αποκλειστική ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι περιορισμοί δεν αφορούν την συνδικαλιστική δράση.

Αντιθέτως, τα συνδικάτα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και με μεγαλύτερη ορμή προασπίζονται τους εργαζομένους μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η εργοδοτική επίθεση.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους: Γραφτείτε τώρα στα σωματεία σας για να μην μπουν τα εργατικά δικαιώματα σε καραντίνα.

Στείλτε καταγγελίες αξιοποιώντας όλα τα μέσα, παλιά και νέα που δίνει η σύγχρονη επικοινωνία και η τεχνολογία.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο  απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  1. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
  2. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
  3. Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
  4. Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
  5. Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
  6. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
  7. Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
  8. Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.
  9. Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Τσιάρας
Τσιάρας: Οι αγρότες τραμπουκίζουν συναδέλφους τους που είπαν "ναι" στον διάλογο
Καταγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για πιέσεις και «τραμπουκισμούς» σε αγρότες που «είπαν "ναι" στον διάλογο»
Τσιάρας: Οι αγρότες τραμπουκίζουν συναδέλφους τους που είπαν "ναι" στον διάλογο
slider (onomatodosia).JPG
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Επίσημη ονοματοδοσία του Γ’ Αμφιθεάτρου σε Αμφιθέατρο “Sofia Corradi”

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των ορκωμοσιών, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η...

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Επίσημη ονοματοδοσία του Γ’ Αμφιθεάτρου σε Αμφιθέατρο “Sofia Corradi”
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μειώθηκε ελαφρά το κονδύλι για τα κτήρια στη Λήμνο
Το κονδύλι του υπουργείου Παιδείας αφορά σε επισκευές, συντηρήσεις, μετατροπές στις κτιριακές υποδομές της Πανεπιστημιακής Μονάδας Λήμνου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μειώθηκε ελαφρά το κονδύλι για τα κτήρια στη Λήμνο
Μνημείο θυμάτων των Τεμπών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έξω από τη Βουλή
ΑΠΘ: Σφοδρή αντιπαράθεση για την αναβολή ανέγερσης μνημείου στα θύματα των Τεμπών
Για «προσχηματική αναστολή» και σκοπιμότητα κάνουν λόγο οι Πανεπιστημιακοί ενώ ζητούν άμεση ανέγερση μνημείου για τους φοιτητές του ΑΠΘ που χάθηκαν...
ΑΠΘ: Σφοδρή αντιπαράθεση για την αναβολή ανέγερσης μνημείου στα θύματα των Τεμπών