Σε καραντίνα στο Μεταξουργείο Έλληνες φοιτητές - Βρέθηκαν 21 θετικοί στον κορονοϊό
Σε καραντίνα στο Μεταξουργείο παραμένουν οι Έλληνες φοιτητές που γύρισαν εσπευσμένα από την Ισπανία

Οι φοιτητές υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις για τον κορονοϊό τη Δευτέρα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 21 βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Μάλιστα, ένας φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα.

Επίσης, 22 που διαγνώστηκαν αρνητικοί αποφάσισαν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο για προληπτικούς λόγους.

«Είμαι μέσα στο δωμάτιο, και δεν θέλω να φέρω κανέναν δικό μου άνθρωπο σε επαφή μαζί μου γιατί παρότι είμαι αρνητική θεωρώ ότι κατά 50% έχω κολλήσει την Κυριακή το βράδυ» δήλωσε μία φοιτήτρια στον ΣΚΑΪ.

«Φαντάζομαι ότι έχω κολλήσει γιατί από την Κυριακή το βράδυ στην πτήση, οκ οι περισσότεροι είχαμε μάσκα, είχαμε κάποια απόσταση αλλά το αεροπλάνο ήταν γεμάτο. Επίσης, το γεγονός ότι μας πήγαν σε ένα λεωφορείο και περιμέναμε 2-3 ώρες επίσης αυξάνει πολύ την πιθανότητα» πρόσθεσε.

Μια άλλη φοιτήτρια φοβάται ότι έχει κολλήσει λόγω του συνωστισμού των προηγούμενων ημερών.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Την Δευτέρα κάναμε το τεστ στο οποίο βρέθηκα αρνητική. Ωστόσο, αποφάσισα να παραμείνω σε καραντίνα στο ξενοδοχείο για προληπτικούς λόγους γιατί ήρθα σε επαφή με άτομα που βρέθηκαν θετικά. Ήταν πολύ εύκολο για 'μας να βγούμε στους διαδρόμους και να μιλάμε μεταξύ μας. Κάτι το οποίο κάναμε. Ήμασταν χθες εδώ και μιλούσαμε 5-6 άτομα μαζί», είπε.  

Ένας άλλος φοιτητής αποχώρησε από το ξενοδοχείο, καθώς βγήκε αρνητικός. Ωστόσο, συνεχίζει να φοβάται μήπως εμφανίσει αργότερα συμπτώματα.

«Δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος, δηλαδή αν ήθελες να πας σε κάποιο δωμάτιο, πήγαινες. Ήταν θέμα καθαρά προσωπικής επιλογής και ευθύνης. Οπότε υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Άκουγα στους διαδρόμους να κυκλοφορούν άνθρωποι, να ανοιγοκλείνουν οι πόρτες. Κυκλοφορούσαν όλοι ελεύθεροι στο ξενοδοχείο. Όποιος ήθελε κατέβαινε στη ρεσεψιόν. Υπήρχε μια συνεχής κίνηση από τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Μιλάμε τώρα για 280 άτομα», ανέφερε.

Σταδιακή αποχώρηση όσων βρέθηκαν αρνητικοί

Κάποιοι από τους φοιτητές που βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο απ' όπου θα ταξιδέψουν στο Ηράκλειο της Κρήτης και τη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλοι έφυγαν από το ξενοδοχείο βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση. 

σχετικά άρθρα

To συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μανώλη Γλέζο (Βίντεο)
To συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μανώλη Γλέζο (Βίντεο)
«Θέλω να απευθύνω σήμερα και εγώ το χαιρετισμό στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης με το κατέβασμα της σβάστικας από την...
To συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μανώλη Γλέζο (Βίντεο)