Την Πέμπτη 26 Μαρτίου ξεκινά η εξ αποστάσεως διδασκαλία στο ΠΑΜΑΚ
Θετική ανταπόκριση φοιτητών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στα πρώτα δοκιμαστικά μαθήματα εξ αποστάσεως.

Η διοίκηση του Ιδρύματος προχωρά και στην προμήθεια συμπληρωματικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας 60.000 ευρώ, ποσό που αποδεσμεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την ενίσχυση της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης.

«Θέλουμε να διασώσουμε το τρέχον εξάμηνο για όλους τους φοιτητές και τέλος να ενισχύσουμε όχι μόνο το κύρος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως Ιδρύματος που αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών, αλλά γενικότερα των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας», δηλώνει ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, καθ. Στέλιος Κατρανίδης.

Η πλήρης εφαρμογή του συστήματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα ξεκινά από την Πέμπτη 26 Μαρτίου, ενώ οι καθηγητές που προχώρησαν στα πρώτα δοκιμαστικά μαθήματα αποτιμούν θετικά τη διαδικασία. Για παράδειγμα, στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 20 τηλεδιασκέψεις, που υποκαθιστούν θεωρητικά ή εργαστηριακά μαθήματα με συμμετοχή έως και 248 φοιτητών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικά άρθρα

To συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μανώλη Γλέζο (Βίντεο)
To συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μανώλη Γλέζο (Βίντεο)
«Θέλω να απευθύνω σήμερα και εγώ το χαιρετισμό στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης με το κατέβασμα της σβάστικας από την...
To συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μανώλη Γλέζο (Βίντεο)