Λέσβος: Εμπρηστές από την Αθήνα έκαψαν το σχολείο του «One Happy Family»
Μεγάλη ανατροπή στην έρευνα της αστυνομίας για τον εμπρησμό της προσφυγικής δομής «One Happy Family» και του «Σχολείου της Ειρήνης»

Ο εμπρησμός του σχολείου προσφύγων στη Λέσβο συνέβη το Σάββατο στις 7 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με πηγές στο ethnos.gr, τη φωτιά έβαλαν «επαγγελματίες» και έκαψε μία πολύ μεγάλη έκταση, καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτίριο του σχολείου και προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στην υπόλοιπη προσφυγική δομή.

Οι υποψίες αρχικά είχαν πέσει σε ομάδες ακροδεξιών της Λέσβου που είχαν στοχοποιήσει ανθρωπιστικές οργανώσεις και ΜΚΟ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ethnos.gr, ύστερα από πολυήμερη έρευνα οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος ζει μόνιμα στη Λέσβο και εργάζεται ως διερμηνέας, όπως και για ακόμα δύο Παλαιστίνιους, οι οποίοι ζουν στην Αθήνα και μετέβησαν στο νησί αποκλειστικά για να κάψουν την προσφυγική δομή που λειτουργεί από ισραηλινή ανθρωπιστική οργάνωση.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι δύο Παλαιστίνιοι από την Αθήνα ταξίδεψαν για τη Λέσβο την ημέρα του εμπρησμού και γύρισαν πίσω την επομένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασαν στη Λέσβο τους παρέλαβε ο ομοεθνής τους με αυτοκίνητο, τους μετέφερε στις εγκαταστάσεις της προσφυγικής δομής, έβαλαν τη φωτιά και στη συνέχεια διέφυγαν με το ίδιο όχημα. Η Αστυνομία εξετάζει τη σχέση τους με Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με έδρα το κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυτιλήνης έφτασαν στα ίχνη τους μέσα από πολυήμερη ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού και μέσα από την αξιοποίηση άλλων στοιχείων. Σε βάρος των τριών αντρών σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και ένα ακόμα άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία φέρεται να έκλεισε τα εισιτήρια με τα οποία ταξίδεψαν οι δύο Παλαιστίνιοι στη Λέσβο.

Οι φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού ενδεχομένως να λειτούργησαν κατ’ εντολή τρίτων.

σχετικά άρθρα