ΔΠΘ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Στη φύτευση χιλίων δεντρυλλίων προχώρησε το Τμήμα Πρασίνου του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων και στις εγκαταστάσεις του στο κέντρο της πόλης (ΠΡΟΚΑΤ), στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος φυτοτεχνικής διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου των κτιρίων του. Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η οποία προέβη στην δωρεάν παραχώρηση των δενδρυλλίων.

Πρόκειται για μια δυναμική προσπάθεια για την προστασία, διατήρηση και επέκταση του πρασίνου στις πόλεις, σκοπός της οποίας είναι η ανάπτυξη φιλοδασικού πνεύματος των φοιτητών και των καθηγητών, η προστασία του εδάφους και η αποκατάσταση μιας υγιούς αλλά και ελεγχόμενης βλάστησης που θα αναδεικνύει την ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου των κτιρίων.

Συγκεκριμένα φυτεύτηκαν 200 Κυπαρίσσια Αριζόνας, 50 λεύκες, 200 Πλάτανοι, 300 Σφένδαμοι Νεγούδιο, 50 Φράξοι Υψηλοί, 50 Δάφνες, 30 Κατάλπες, 15 Δαφνοκέρασα, 100 Λιγούστρα και 5 Κυδωνίαστρα με κριτήριο την ανθεκτικότητα και την μετέπειτα μικρή απαίτηση στην καλλιεργητική φροντίδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Από αριστερά, Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας - Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας, Προεδρία της Κυβέρνησης - Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Πρύτανης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα - Yannis Assael, Research Scientis, Google DeepMind - Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος, ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, Πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ιδρύεται νέο υπερ-Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας – Εντός των επόμενων εβδομάδων η πρόταση
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν συζητούν στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται, κάντε ό,τι χρειάζεται, θα είμαστε εδώ για εσάς»
Στρατηγική εμβάθυνση και αμοιβαίες εγγυήσεις ασφαλείας σφραγίζουν την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται, κάντε ό,τι χρειάζεται, θα είμαστε εδώ για εσάς»