kerameos
«Στόχο έχει να κρατήσουν οι μαθητές επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει η υπουργός Παιδείας - «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια»

«Τα σχολεία κλείσανε το μάθημα συνεχίζεται» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω κορονοϊού, που ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αυτή η μέθοδος δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε την κάλυψη ύλης, αλλά στόχο έχει να κρατήσουν οι μαθητές επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία» τόνισε η υπουργός Παιδείας, εξηγώντας και περιγράφοντας αναλυτικά τις δυνατότητες που προσφέρει η διαδικτυακή πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευση

«Στο Μέγαρο Μαξίμου και μαζί με τον Πρωθυπουργό δοκιμάσαμε την πιλοτική εφαρμογή αυτού του προγράμματος. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα,το οποίο επιτρέπει στον κάθε καθηγητή να έχει τη δική του εικονική τάξη, να επιβάλλει ησυχία στην τάξη κάνοντας χρήση του «mute», ενώ κάθε μαθητής μπορεί να κάνει ερωτήσεις και να παρουσιάσει εργασίες» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας πως ουσιαστικά πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση και ένα τεράστιο εγχείρημα.

Η ίδια επεσήμανε πως κατά συντριπτική πλειονότητα κάθε οικογένεια με παιδιά στην χώρα, αυτή τη στιγμή  έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ όπως είπε, εξετάζεται και πρόβλεψη για όσες οικογένειες που δεν έχουν. Η κ. Κεραμέως επιπλέον, δήλωσε  πως το σύστημα αντέχει για να υπάρχουν τηλεμαθήματα σε όλη την Επικράτεια και ενώ είναι αναμενόμενο πως θα υπάρξουν τεχνικά ζητήματα και ο κατάλληλος χρόνος προσαρμογής και εξοικείωσης, η χρήση της πρωτοποριακής αυτής πλατφόρμας είναι εξαιρετικά εύκολη.

Αναφερόμενη τώρα στο μέλλον της σχολικής χρονιάς και σε σχέση με τις ώρες διδασκαλίας που θα χαθούν, η κ. Κεραμέως τόνισε πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη συνολική διάρκεια που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, σημειώνοντας  χαρακτηριστικά πως η αναπλήρωση μπορεί να γίνει με «ήπιους τρόπους» όπως η μείωση της ώρας διδασκαλίας και η κατάργηση περιπάτων και εκδρομών αν η αναστολή λειτουργίας αφορά σε διάστημα 2-3 εβδομάδων.

«Είμαστε ωστόσο έτοιμοι για όλα τα σενάρια ακόμα και για την περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας υπερβεί το χρονικό διάστημα των τριών εβδομάδων» τόνισε η κ. Κεραμέως ενώ συμπληρώνοντας δήλωσε:

«Θα πρέπει να πάμε σε πιο αυστηρά μέτρα, όπως επέκταση σχολικού έτους, μείωση ύλης και ενδεχομένως μετακύλιση της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Κυριάκος Αναστασιάδης
Κυριάκος Αναστασιάδης (Πρύτανης ΑΠΘ): «Συκοφαντική η πληροφορία περί άδειας για το πάρτι»
«Πυρά» για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο εξαπέλυσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Κυριάκος Αναστασιάδης
Κυριάκος Αναστασιάδης (Πρύτανης ΑΠΘ): «Συκοφαντική η πληροφορία περί άδειας για το πάρτι»
patron.gif
Απολογισμός των ευφάνταστων καρναβαλικών δράσεων που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών στο φετινό πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Απολογισμός των ευφάνταστων καρναβαλικών δράσεων που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών στο φετινό πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026, την...
Απολογισμός των ευφάνταστων καρναβαλικών δράσεων που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών στο φετινό πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Ν. Παπαϊωάννου για επεισόδια στο ΑΠΘ: «Εάν προκύψουν ευθύνες, θα υπάρξουν επιπτώσεις»
«Θα υπάρξουν επιπτώσεις εφόσον αποδειχθεί ποιος κρίκος έσπασε στο Αριστοτέλειο», σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
Ν. Παπαϊωάννου για επεισόδια στο ΑΠΘ: «Εάν προκύψουν ευθύνες, θα υπάρξουν επιπτώσεις»