Συναγερμός στο υπ. Παιδείας: Πληροφορίες για επιβεβαιωμένο κρούσμα μαθητή που συμμετείχε σε εκδήλωση του υπουργείου
Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr αναστάτωση προκάλεσε η είδηση για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή που συμμετείχε σε εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό σε αίθουσα του υπουργείου Παιδείας - Άμεση λήψη μέτρων ζητούν οι εργαζόμενοι - Αναστέλλεται η διάθεση των αιθουσών του κτιρίου για εκδηλώσεις από σήμερα 10 Μαρτίου έως τις 24 Μαρτίου, δηλαδή για 14 ημέρες, όσες προβλέπει το ειδικό πρωτόκολλο

Της Χρύσας Βαϊνανίδη

Με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας και την αναστολή λειτουργίας εκατοντάδων σχολικών μονάδων για μη τη εξάπλωση του ιού, το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε πριν από τέσσερις ημέρες εκδήλωση εκατοντάδων ατόμων στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγύ του υπουργείου Παιδείας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία της Αττικής.

Όμως οι σχετικές εκδηλώσεις, οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού φαίνεται ότι ήρθαν να «συγκρουστούν» τελικά με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για τη μη διασπορά της νόσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr αναστάτωση προκάλεσε η πληροφορία για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή που συμμετείχε σε εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγύ του υπουργείου στις 6 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχολείο του μαθητή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή του Γαλατσίου έχει ήδη κλείσει με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, όπως είναι λογικό, να βρίσκονται σε ανησυχία ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων.

Η ενημέρωση που έλαβαν «άτυπα» οι εργαζόμενοι του υπουργείου είναι ότι θα πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση στις κτιριακές εγκαταστάσεις και ότι έχουν τοποθετηθεί συσκευές αντισηπτικού, οι οποίες -όπως μαθαίνουμε- προς το παρόν παραμένουν άδειες. 

Παράλληλα αναστέλλεται η διάθεση των αιθουσών του κτιρίου για εκδηλώσεις από σήμερα 10 Μαρτίου έως τις 24 Μαρτίου, δηλαδή για 14 ημέρες, όσες προβλέπει το ειδικό πρωτόκολλο. 

Την ίδια ώρα, ο σύλλογος των εργαζομένων ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την εφαρμογή μέτρων πρόληψης, αλλά και να διευκρινιστεί για το εάν υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτισης πιθανού κρούσματος, μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο την περασμένη Παρασκευή. 

Από την πλευρά του, πάντως, το υπουργείο Παιδείας δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει το συμβάν, παραπέμποντας για περισσότερες πληροφορίες...στον ΕΟΔΥ. 

Η ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου προς τους εργαζόμενους είναι η εξής: 

«Σας γνωστοποιούμε ότι, με εντολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο πλαίσιο πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναστέλλεται η διάθεση των αιθουσών του κτηρίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. (101- ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ, ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ και JACQUELINE de ROMILLY) για πραγματοποίηση εκδηλώσεων – συναντήσεων με συμμετέχοντες εκτός Υπουργείου, από την Τρίτη 10/3/2020 μέχρι και την Τρίτη 24/3/2020».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας:

Συνάδελφοι

Σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογος έστειλε χθες, επιστολή (την οποία και σας επισυνάπτουμε) με προτάσεις και ερωτήματα στην Υπουργό, που αφορούν στην πρόληψη και λήψη μέτρων για τη θωράκιση των συναδέλφων και του κτιρίου της ΚΥ του Υπουργείου.

Κατόπιν αυτού, σήμερα 10-3-2020, ενημερωθήκαμε προφορικά από την Πολιτική Ηγεσία ότι θα πραγματοποιηθεί σταδιακή απολύμανση καθώς και θα τοποθετηθούν αντισηπτικά σε πολλά σημεία εσωτερικά του κτιρίου.

Συνάδελφοι, ο σύλλογος διατηρώντας τις επιφυλάξεις του ως προς τις προφορικές απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας, ζητάει:

1.     Έγγραφη ενημέρωση των υπαλλήλων και άμεση εφαρμογή των μέτρων πρόληψης  που προτίθεται να λάβει.

2.     Άμεση και καθολική απολύμανση όλων των χώρων της Κ.Υ. του Υπουργείου με προτεραιότητα τον παιδικό σταθμό.

3.     Άμεση τοποθέτηση αντισηπτικών και όλων των υλικών προφύλαξης, όπως αναφέρουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

4.     Απαγόρευση εισόδου κοινού και αναστολή εκδηλώσεων στο κτίριο της Κ.Υ. του Υπουργείου.

5.     Διευκόλυνση συναδέλφων που είτε νοσήσουν οι ίδιοι, είτε νοσήσει μέλος της οικογένειάς τους, είτε χρειαστεί να παραμείνουν στο σπίτι τους με τα παιδιά τους, έπειτα από κλείσιμο σχολικών μονάδων.

6.     Άμεση ενημέρωση και συνεργασία με τους Ιατρούς του Υπουργείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για σχολικές καταλήψεις, επεισόδια στα Καμένα Βούρλα, με αφορμή την άφιξη προσφυγόπουλων και πλημμύρες
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα