Θεσσαλονίκη: Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε μαθητή
Μήνυση κατά παντώς υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του

Μπορεί να πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες από την τελευταία φορά που σημειώθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών στο 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Θεάτρου Γης, ωστόσο μια νέα επίθεση που σημειώθηκε την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου σε μαθητή Γυμνασίου, έφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα, το οποίο παρά τις ενέργειες καθηγητών και γονέων δεν έχει βρει λύση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes.gr, ένα 15χρονο αγόρι, ο Άγγελος Θεοδοσίου, βρέθηκε αντιμέτωπο την περασμένη Πέμπτη με αγέλη αδέσποτων σκυλιών. Αν και οι μαθητές δηλώνουν φιλόζωοι, καθηγητές και γονείς έχουν κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να διώξουν τον φόβο από τα πρόσωπά τους, επιμένοντας με καταγγελίες και παράπονα στο δήμο Θεσσαλονίκης και την αρμόδια υπηρεσία για την απομάκρυνσή τους από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.

Οι τελευταίοι τρεις μήνες κύλησαν ήσυχα μετά από μια σειρά επιθέσεων, αλλά το κρούσμα της προηγούμενης εβδομάδος ήταν σίγουρα το πρώτο πιο σοβαρό, αφού ο μαθητής δέχθηκε επίθεση από δύο σκυλιά ταυτόχρονα. Το ένα του έσκισε την φόρμα και το άλλο του προκάλεσε τραύμα, που χρειάστηκε νοσοκομειακή φροντίδα και ανάγκασε τους γονείς του αγοριού να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό.

11o-gymnasio-thessalonikis-skylia-minysi-1.jpg

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του μαθητή

«Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τσικνοπέμπτης γύρω στις 9.00. Το δάγκωμα ήταν στον αριστερό γλουτό. Το παιδί ήταν πανικόβλητο, αν και έχει δεχθεί ξανά επίθεση από σκύλο της αγέλης στο παρελθόν, χωρίς φυσικά να έχει τέτοιο αποτέλεσμα. Μέσα σε μια ώρα μεταφέραμε το παιδί στον παιδίατρο για να γίνει το εμβόλιο τετάνου και αμέσως μετά το μεταφέραμε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», το οποίο εφημέρευε. Ο παιδοχειρουργός απολύμανε την πληγή και έδωσε αντιβίωση για πέντε ημέρες. Έγινε καταγραφή του συμβάντος και χθες Δευτέρα έγινε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου. Σήμερα Τρίτη εντός της ημέρας θα καταθέσει και ο Άγγελος, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία» εξηγεί στο Gr Times o πατέρας του μικρού Άγγελου, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, στόχος είναι να δημοσιοποιηθεί εκ νέου η κατάσταση και οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, βάζοντας τέρμα στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα.

«Την Παρασκευή πήγα ο ίδιος τον γιο μου στο σχολείο, γιατί φοβόταν. Είναι πλέον πολλά τα συμβάντα. Είχαμε πάει και στο δήμο Θεσσαλονίκης και κάναμε παράπονα, αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα» επισημαίνει ο κ.Θεοδοσίου.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 11ου Γυμνασίου-Λυκείου, κ.Στέργιος Βλαχόπουλος δηλώνει στο Gr Times: «Το σχολείο μας έχει εξαντλήσει τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Η υπόθεση πρέπει επιτέλους να βρει τον δικαστικό δρόμο, τον ουσιαστικό δρόμο».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη - Κυριάκος Μητσοτάκης στο παράρτημα Λευκωσίας
Ζαχαράκη για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Μεταρρύθμιση που γίνεται πράξη»
Εγκαίνια στο Ελληνικό: Νέο κεφάλαιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα - «Περισσότερες επιλογές για τους νέους μέσα από τη διεθνοποίηση»
Ζαχαράκη για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Μεταρρύθμιση που γίνεται πράξη»
Σκάκι
Σκάκι και Μουσική: Εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο
Σκάκι και μουσική: Masterclass - διάλεξη του μετρ του σκακιού και καθηγητή μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης Αχιλλέα Ζωγράφου με τη συμμετοχή...
Σκάκι και Μουσική: Εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο
βουλη
ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε αίτημα σύστασης Προανακριτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ – Λιβανός και Αραμπατζή στο στόχαστρο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική κατά Λιβανού – Αραμπατζή
ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε αίτημα σύστασης Προανακριτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ – Λιβανός και Αραμπατζή στο στόχαστρο