κύματα θάλασσα αέρας
Εφαρμογή smartphone για τον υπολογισμό της θαλάσσιας ρύπανσης

Μία πρόταση αντιμετώπισης των πολλαπλών και πολυεπίπεδων προβλημάτων της μόλυνσης του βυθού της θάλασσας καταθέτουν 18 μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μέσα από την εφαρμογή έξυπνων κινητών τηλεφώνων με την ονομασία «oclean», που δημιούργησαν.

Οι μαθητές συμμετέχουν με την πρόταση αυτή στην εμπορική έκθεση και διαγωνισμό για την ανάδειξη των τριών καλύτερων «εικονικών επιχειρήσεων», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos και διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

«Σχεδιάστηκε για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας, όταν εντοπίζουμε μόλυνση στον βυθό να επικοινωνούμε το πρόβλημα άμεσα και με λίγα μόλις βήματα έχοντας εντοπίσει τη ρύπανση θα μπορεί να επιλέξει το είδος -πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο- και το μέγεθος της και παράλληλα να δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες αφού η εφαρμογή καταγράφει άμεσα τα δεδομένα σε κοινόχρηστο χάρτη», εξήγησαν οι μαθητές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χιος
«Σαν σκηνές από διαδοχικά τροχαία» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το νοσοκομείο της Χίου
Νοσηλευτές περιγράφουν εικόνες χάους και βαριά τραυματισμένους μετανάστες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο
«Σαν σκηνές από διαδοχικά τροχαία» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το νοσοκομείο της Χίου
Νίκος Παπαϊωάννου
Παπαϊωάννου για Εθνικό Απολυτήριο: Το θέμα των φροντιστηρίων θα συνεχίσει να υπάρχει
Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι στόχος του Εθνικού Απολυτηρίου είναι η μείωση της εξετασιοκεντρικής πίεσης στους μαθητές
Παπαϊωάννου για Εθνικό Απολυτήριο: Το θέμα των φροντιστηρίων θα συνεχίσει να υπάρχει