Βίντεο-ντοκουμέντο: Ξυλοδαρμός και κυνήγι μεταξύ μαθητών μέσα σε σχολική αίθουσα
Μαρτυρίες μαθητών και γονέων για το bullying στα σχολεία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικούς, εντός και εκτός σχολικού χώρου, το τελευταίο διάστημα.

Τα κρούσματα αυτά έχουν θορυβήσει τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο από τη νέα σχολική χρονιά αναμένεται να λάβει μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία. 

Σκηνές σχολικού εκφοβισμού, βία για... «πλάκα» και διάφορα άλλα σκηνικά λαμβάνουν χώρα σε σχολικές αίθουσες, με μαθητές να εκφοβίζουν, να γρονθοκοπούν και να κλοτσούν άγρια συμμαθητές τους. Ακόμα και εκπαιδευτικοί μπαίνουν στο στόχαστρο.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η τηλεόραση του Alpha, διακρίνεται ένας μαθητής σε ρόλο θηράματος για πλήθος συμμαθητών του. Τον κυνηγούν, τον σπρώχνουν, τον στριμώχνουν, τον τραβούν μέσα στη σχολική αίθουσα. Ο νεαρός, ζαλισμένος και κοκκινισμένος, βγαίνει από την αίθουσα.

Σκηνικά σαν αυτό όχι απλώς επαναλήφθηκαν σε σχολεία, αλλά έγιναν και για... «πλάκα». «Καμιά φορά απερίσκεπτα γίνονται όλα αυτά. Αρχίζει από ένα μικρό αστείο. Κάποιες φορές τελειώνει καλά, κάποιες άλλες όχι», δηλώνει 18χρονος. Παρόμοια επεισόδια βίας γίνονται όταν οι καθηγητές απουσιάζουν, αναφέρει ακόμα.

«Λέμε πάμε να του κάνουμε ένα ντου και πάμε προς τα πάνω του. Είναι μόδα. Δεν είναι καλό να γίνονται αυτά. Βέβαια δεν είναι πλάκα. Τώρα καταλαβαίνω ότι είναι λάθος», είπε ακόμη ο νεαρός.

Το ίδιο και μητέρα μαθητή, η οποία δίνει από την πλευρά της μία εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο του παιδιού της.

«Ξέρεις πόσες απουσίες έχει γιατί τον βγάζουν έξω; Εχθές ήρθε με ένα μπουφάν κομμάτια. Ξέρεις τι ξύλο πέφτει; Όχι μόνο στο δικό μου παιδί. Πολύ ξύλο! Αφού δεν μπορούν ούτε οι καθηγητές να κάνουν τίποτα. Όταν βλέπεις τους μαθητές να βγαίνουν από το ΕΠΑΛ ή από το γυμνάσιο και πάνε στη γωνία και πλακώνονται στα χαστούκια και στις μπουνιές… τι είναι αυτό; Συνέχεια κλαίει! Όχι μόνο το δικό μου παιδί, και άλλα παιδιά. Μου ζητάει συνέχεια να αλλάξει σχολείο», αναφέρει η μητέρα μαθητή γυμνασίου.

Δείτε το βίντεο:

 

σχετικά άρθρα

ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση για μεταθέσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις αναπληρωτών
ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση για μεταθέσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις αναπληρωτών
Τι ισχύει για τη μισθοδοσία νεοδιοριζόμενων - Ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη
ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση για μεταθέσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις αναπληρωτών