Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να ενημερωθεί σχετικά με την ενίσχυση και τη βιωσιμότητα των ΕΔΕΑΥ - ΚΕΣΥ
Ζητούνται στοιχεία ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα αιτήματα αξιολόγησης

Εγγραφο απέστειλε η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), με το οποίο ζητά στοιχεία αναφορικά με την κατάσταση ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα σχετικά αιτήματα αξιολόγησης. 

Σύμφωνα με το έγγραφο καλούνται:

Οι Προϊστάμενοι/ες των Κ.Ε.Σ.Υ. όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν τον συνημμένο πίνακα μέχρι την Παρασκευή 28/2/2020 στις οικείες Π.Δ.Ε. και

Οι Π.Δ.Ε. να αποστείλουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 05/03/2020 τους πίνακες των Κ.Ε.Σ.Υ. αρμοδιότητάς τους με διαβιβαστικό έγγραφο στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Τμήμα Α΄ και στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Παιδείας, 

Σκοπός του αιτήματος παράθεσης στοιχείων Σκοπός του εγχειρήματος αυτού, πάντα σύμφωνα με το έγγραφο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ να ενημερωθεί σχετικά με την ενίσχυση και τη βιωσιμότητα των Υποστηρικτικών Δομών (ΕΔΕΑΥ, ΚΕΣΥ), για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικής αξιολόγησης και υποστήριξης για όλους τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Για αυτόν το σκοπό, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα συμπεράσματά της από την Ετήσια Συνάντηση 2019 για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, εξέφρασε την επιθυμία να ενημερωθεί μέχρι αρχές Μαρτίου 2020 για την κατάσταση ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα σχετικά αιτήματα αξιολόγησης. Δεν αμφισβητείται το συνολικό έργο των ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr η παροχή αυτών των στοιχείων αφορά κυρίως στην ανίχνευση της κατάστασης ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα σχετικά αιτήματα αξιολόγησης αρμοδιότητας Νηπιαγωγείων και σε καμία περίπτωση έχει να κάνει με αμφισβήτηση του γενικότερου έργου των ΚΕΣΥ και των ΕΔΕΑΥ. 

Δείτε το έγγραφο

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς