Ν. Κεραμέως: Μάστιγα της εποχής το bullying, θεσμοθετούμε το «Δάσκαλο Εμπιστοσύνης»
Πέρα από τη συγκρότηση ομάδων κοινωνικών λειτουργών, θα θεσμοθετηθεί το επόμενο διάστημα ο «δάσκαλος εμπιστοσύνης» στα σχολεία και θα ενταχθούν νέες θεματικές στο ωρολόγιο πρόγραμμα

Ως «μάστιγα της εποχής» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας το bullying στα σχολεία, μετά και το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή στο Βύρωνα από τους συμμαθητές του, και προσέθεσε πως τέτοιου είδους φαινόμενα εμφανίζονται σε όλα τα στρώματα σε δομές προσχολικής εκπαίδευσης μέχρι και στα πανεπιστήμια.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, είπε ωστόσο πως δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «ζούγκλα» καθώς το περιστατικό αυτό ήταν «πρωτοφανούς βιαιότητας» που δεν αποτελεί τη καθημερινότητα των σχολικών μονάδων, αλλά εξαίρεση.

«Η πολιτεία θα κάνει ότι πρέπει και για πρόσκαιρες λύσεις αλλά και να βοηθήσει για τη γενικότερη διαπαιδαγώγηση στα παιδιά μας» ανέφερε, προσθέτοντας πως πέρα από τη συγκρότηση ομάδας των κοινωνικών λειτουργών, θα θεσμοθετηθεί το επόμενο διάστημα ο «δάσκαλος εμπιστοσύνης» στα σχολεία και θα ενταχθούν νέες θεματικές στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

«Αντί τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο γράμματα, εισάγουμε τις νέες θεματικές που θα δίνουν μία πιο σφαιρική διαπαιδαγώγησή τους» είπε η υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «φαινόμενα βίας και σχολικού εκφοβισμού δεν έχουν απολύτως καμία θέση στο σχολείο. Θα καταβάλουμε μεγάλες προσπάθεια ενίσχυσης του υγιούς και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητική εκδρομή, μαθητές με τσάντες, σχολική εκδρομή
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
Ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι πράγματι αξιοθαύμαστος, αλλά φιλοσοφικά αποτελεί μια «πράξη πέρα από το καθήκον» που...
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
EKPAIDEYTIKOS
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών
Όταν οι αριθμοί δεν συναντούν την πραγματικότητα, τότε η έννοια της αύξησης μοιάζει περισσότερο με λογιστικό τέχνασμα παρά με ουσιαστική ανακούφιση.
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία