Θρησκευτικά: Νέα εγκύκλιος σε «συμμόρφωση» με το ΣτΕ
Αρμόδια επιτροπή αναμένεται να προτείνει νέα εγκύκλιο για τα Θρησκευτικά, σε συμμόρφωση με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Στην ανάγκη αναμόρφωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα».

Η υπουργός Παιδείας εξήγγειλε αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία, ενώ ήδη έχει συσταθεί Ειδική Επιστημονική Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η Επιτροπή θα επιμεληθεί, μεταξύ άλλων, την πρόταση νέας εγκυκλίου που θα συμμορφώνεται με την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε ως αντισυνταγματική την εγκύκλιο του 2015 για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab (2)
Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο οικοδομής – Σε εξέλιξη έρευνα των Αρχών
59χρονη εκπαιδευτικός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε χώρο οικοδομής – Φέρεται να έχει βρεθεί και σημείωμα
Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο οικοδομής – Σε εξέλιξη έρευνα των Αρχών