Με Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα θα κατασκευαστούν οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Με τη μέθοδο της Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) θα γίνει η κατασκευή φοιτητικών εστιών σε Κρήτη και Θεσσαλία..

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε σήμερα από τους συναρμόδιους υπουργούς και ο ορίζοντας ολοκήρωσης είναι διετής. Οπως ανέφερε η κ.Κεραμέως σε ανάρτησή της (στο Facebook)

"Με μεγάλη χαρά και τιμή υπογράψαμε σήμερα μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Θερμά συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο για τη συστηματική προσπάθεια των τελευταίων δύο χρόνων που κορυφώνεται τώρα".

Οι   φοιτητικές εστίες που θα κατασκευαστούν θα καλύψουν πολύ μεγάλες ανάγκες των φοιτητών σε Βόλο και Λαμία. κατά την υπουργό Παιδείας  στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια. Νωρίτερα, ο προεδρεύων της συνεδρίασης υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Εγκρίναμε με ταχύτατες διαδικασίες και με τη βοήθεια των συναδέλφων υπουργών, δύο σημαντικά έργα: τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το φράγμα του Χαβρία. Το πρώτο έχει ορίζοντα διετίας, το δεύτερο τριετίας» Το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ αφορά στην υλοποίηση του  φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων.

Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, π ρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για το έργο των φοιτητικών εστιών, Γιώργος Πετράκος (φωτό)

Να σημειωθεί ότι με την ίδια μέθοδο έχει αποφασιστεί να κατασκευαστούν και οι φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου Κρήτης, με προυπολογισμό 207 εκ.ευρώ. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα http://www.sdit.gov.gr/ "το αντικείμενο της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Κρήτης αφορά στην κατασκευή και τεχνική διαχείρηση νέων φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο καθώς και την ολοκλήρωση του υφιστάμενου Αμφιθεάτρου της πανεπιστημιούπολης του Ρεθύμνου. Βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός, η βελτίωση και η αύξηση των διαθέσιμων υποδομών εστιάζοντας κυρίως στη στέγαση και σίτιση των φοιτητών και των δύο πόλεων λόγω του σοβαρού προβλήματος ανεύρεσης στέγης".

 

 

σχετικά άρθρα