Με Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα θα κατασκευαστούν οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Με τη μέθοδο της Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) θα γίνει η κατασκευή φοιτητικών εστιών σε Κρήτη και Θεσσαλία..

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε σήμερα από τους συναρμόδιους υπουργούς και ο ορίζοντας ολοκήρωσης είναι διετής. Οπως ανέφερε η κ.Κεραμέως σε ανάρτησή της (στο Facebook)

"Με μεγάλη χαρά και τιμή υπογράψαμε σήμερα μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Θερμά συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο για τη συστηματική προσπάθεια των τελευταίων δύο χρόνων που κορυφώνεται τώρα".

Οι   φοιτητικές εστίες που θα κατασκευαστούν θα καλύψουν πολύ μεγάλες ανάγκες των φοιτητών σε Βόλο και Λαμία. κατά την υπουργό Παιδείας  στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια. Νωρίτερα, ο προεδρεύων της συνεδρίασης υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Εγκρίναμε με ταχύτατες διαδικασίες και με τη βοήθεια των συναδέλφων υπουργών, δύο σημαντικά έργα: τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το φράγμα του Χαβρία. Το πρώτο έχει ορίζοντα διετίας, το δεύτερο τριετίας» Το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ αφορά στην υλοποίηση του  φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων.

Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, π ρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για το έργο των φοιτητικών εστιών, Γιώργος Πετράκος (φωτό)

Να σημειωθεί ότι με την ίδια μέθοδο έχει αποφασιστεί να κατασκευαστούν και οι φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου Κρήτης, με προυπολογισμό 207 εκ.ευρώ. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα http://www.sdit.gov.gr/ "το αντικείμενο της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Κρήτης αφορά στην κατασκευή και τεχνική διαχείρηση νέων φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο καθώς και την ολοκλήρωση του υφιστάμενου Αμφιθεάτρου της πανεπιστημιούπολης του Ρεθύμνου. Βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός, η βελτίωση και η αύξηση των διαθέσιμων υποδομών εστιάζοντας κυρίως στη στέγαση και σίτιση των φοιτητών και των δύο πόλεων λόγω του σοβαρού προβλήματος ανεύρεσης στέγης".

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χαμόγελο του Παιδιού για Ηλιούπολη: Το μήνυμα για την ψυχολογική στήριξη παιδιών μετά την αυτοκτονία στην Ηλιούπολη
«Κανένα παιδί μόνο απέναντι στην απόγνωση»: Δραματική έκκληση από το Χαμόγελο του Παιδιού για την τραγωδία στην Ηλιούπολη
Εφιαλτική αύξηση 31,6% στις απόπειρες αυτοκτονίας παιδιών - Τι αναφέρει για τις δύο 17χρονες στην Ηλιούπολη
«Κανένα παιδί μόνο απέναντι στην απόγνωση»: Δραματική έκκληση από το Χαμόγελο του Παιδιού για την τραγωδία στην Ηλιούπολη
Μαθητές
Πανελλήνιες: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούν οι γονείς μετά το σοκ στην Ηλιούπολη
Τα ανησυχητικά σημάδια που μπορεί να εκδηλώσουν οι έφηβοι κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων και δεν πρέπει να αγνοήσουν οι γονείς
Πανελλήνιες: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούν οι γονείς μετά το σοκ στην Ηλιούπολη
εξετασεις
Επιτέλους, καταργήστε τις Πανελλαδικές εξετάσεις· η γνώση δεν είναι εξεταστικό κέντρο
Μαθητές που αγαπούσαν τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Λογοτεχνία ή την Ιστορία καταλήγουν να τα μισούν επειδή τα έζησαν αποκλειστικά μέσα από δοκιμασίες...
Επιτέλους, καταργήστε τις Πανελλαδικές εξετάσεις· η γνώση δεν είναι εξεταστικό κέντρο