Στήριξη των ελληνικών Πανεπιστημίων που μετέχουν σε Ευρωπαϊκά Δίκτυα Πανεπιστημίων και συνέργειες με αμερικανικά ιδρύματα
Ανακοίνωση του Μελέτιου-Αθανάσιου Δημόπουλου για τη συνάντηση του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνάντηση του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Προεδρείο της Συνόδου, εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και την Πρύτανι του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Μαρία Νικολαΐδη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολο Δημητρόπουλο. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ κλίμα, είχε ως στόχο την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Συζητήθηκαν η διαδικασία προκήρυξης θέσεων μελών ΔΕΠ για την πλήρωση αυτών που κενώθηκαν το 2019, η οποία προχωρά κανονικά, καθώς και η δυνατότητα ενίσχυσης των Πανεπιστημίων με θέσεις διοικητικού προσωπικού και ΕΤΕΠ. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τη μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ώστε να καλυφθούν τα κενά σε θέσεις μελών ΔΕΠ που προέκυψαν την προηγούμενη χρονιά.

Συζητήθηκε επίσης η στήριξη των ελληνικών Πανεπιστημίων που μετέχουν σε Ευρωπαϊκά Δίκτυα Πανεπιστημίων και ο προγραμματισμός των συνεργειών ανάμεσα στο Υπουργείο και τα Πανεπιστήμια εν όψει της έλευσης αντιπροσωπειών αμερικανικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας στο τέλος Μαρτίου 2020.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση των Πανεπιστημίων, συζητήθηκε η ένταξη πρόσθετων έργων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και ειδικότερα για τις Μονάδες Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ), τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας καθώς και δράσεις διεθνοποίησης, καθώς και τυπικά ζητήματα που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις των ΕΛΚΕ και το ζήτημα των δαπανών των ΤΕΙ παρελθόντων ετών που βαρύνουν τους προϋπολογισμούς των Πανεπιστημίων.

Υπήρξε τέλος ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης και λειτουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών και την προσέλκυση αλλοδαπών φοιτητών.

σχετικά άρθρα

Κινητοποίηση των Μηχανικών ΤΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου
Κινητοποίηση των Μηχανικών ΤΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου
Συνεδρίασε την Δευτέρα 24-02-2020, η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. (Επαγγελματική-Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών)
Κινητοποίηση των Μηχανικών ΤΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου
Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard τον Ιούλιο στις Σπέτσες
Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard τον Ιούλιο στις Σπέτσες
Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών συμπράττει με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard- Το 6ο Open International...
Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard τον Ιούλιο στις Σπέτσες