Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων του σχολικού συγκροτήματος Κλεάνθους στο δημοτικό συμβούλιο
Οι γονείς κατέθεσαν ψήφισμα, αντιδρώντας στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για κλείσιμο των τριών από τα πέντε σχολεία που στεγάζονται στο χώρο, λόγω εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης

Παράσταση διαμαρτυρίας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος της οδού Κλεάνθους, αντιδρώντας στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για κλείσιμο των τριών από τα πέντε σχολεία που στεγάζονται στο χώρο, λόγω εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης. 

Οι γονείς κατέθεσαν ψήφισμα στο προεδρείο, ενώ λαμβάνοντας το λόγο, ζήτησαν από τον δήμο να τροποποιήσει τη μελέτη και να γίνει το έργο κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, ώστε να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στους μαθητές και να μη μεταφερθούν τα παιδιά σε γειτονικά σχολεία. 

Στην προτεραιότητα που δίνεται στο θέμα της σχολικής στέγης αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπενθυμίζοντας στους γονείς πως θα επιδιωχθεί η καλύτερη δυνατή λύση και πως έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη για το θέμα - παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων - στις 13 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ανέφερε πως θα διαβάσει προσεκτικά το ψήφισμα των γονιών και πως η επόμενη σύσκεψη θα είναι «ουσιαστική» και θα «ξανατεθεί το θέμα, μήπως μπορεί το έργο να γίνει με κάποιον ομαλότερο τρόπο». «Δεν είμαστε απέναντι σας, είμαστε μαζί σας» είπε απευθυνόμενη προς τους γονείς.

«Τα κάνατε μπάχαλο και στην παιδεία» σχολίασε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Διαλύετε σχολικά συγκροτήματα, εκπαιδευτικούς, χωρίς συγκεκριμένη πρόταση».

Στο θέμα αναφέρθηκε επίσης και ο Αντώνης Γαζάκης, εκ μέρους της παράταξης «Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής» λέγοντας πως «δεν μπορούν με ελαφρά την καρδία, να αντιμετωπίζονται οι μαθητές, οι οικογένειες τους και οι εκπαιδευτικοί σαν νούμερα που θα μπουν σε κουτάκια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικά άρθρα