Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Πολλές επιθέσεις έχουν δεχτεί οι εκπαιδευτικοί το τελευταίο διάστημα...

Επιλέξαμε να μην απαντήσουμε σε φαιδρά πρόσωπα, που προσπάθησαν, αμαυρώνοντας το λειτούργημά μας, με χαρακτηρισμούς απαράδεκτους, να κερδίσουν λίγο δημοσιότητα.

Ωστόσο, όταν μιλάει ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορούμε να μην πάρουμε θέση. Πρόκειται για την άποψη που εκφράστηκε από την κεφαλή της επίσημης Εκκλησίας ότι η αργία των τριών Ιεραρχών είναι για τεμπέληδες, αποδίδοντας έμμεσα αυτόν τον χαρακτηρισμό στους εκπαιδευτικούς, στους δασκάλους και καθηγητές των παιδιών μας.

Λίγες μόλις μέρες πέρασαν μετά το τροχαίο δυστύχημα, όπου θρηνήσαμε δύο εκπαιδευτικούς, που έχασαν τη ζωή τους διανύοντας μεγάλες αποστάσεις για να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας. Ένα περιστατικό που δυστυχώς ακολουθεί άλλα παρόμοια των τελευταίων χρόνων. Ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή, δεν είναι απλώς ατυχές, αλλά φανερώνει εμπάθεια και τεράστια έλλειψη ευαισθησίας να υπονοείται ότι οι εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες.

Θα περιμέναμε από την Εκκλησία να πάρει θέση απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο ακόμα αφήνει μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς, το οποίο μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν υπαίτιο για χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από τα μαθήματα των παιδιών μας, το οποίο μετακινεί σε μεγάλες αποστάσεις και ταλαιπωρεί μαθητές μόνο και μόνο γιατί δεν θέλει να δώσει λίγα ευρώ για να εξασφαλίσει καθηγητές σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας!

Θα θέλαμε μια δήλωση από την Εκκλησία για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές καρκινοπαθείς που απολύονται επειδή δεν δικαιούνται άδεια για τις θεραπείες τους!

Θα περιμέναμε από την Εκκλησία να σταθεί απέναντι στο υπουργείο το οποίο δείχνει προκλητική αδιαφορία για τις ανάγκες των μαθητών και θα περιμέναμε να σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς και όχι απέναντί τους!

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών με περίσσιο κουράγιο, ευαισθησία και προσπάθεια πασχίζουν να δώσουν σε όλα τα παιδιά ισότιμα το μορφωτικό αγαθό, δουλεύοντας καθημερινά σε πολύ αντίξοες συνθήκες!

Θέλουμε να πούμε και αυτό: όποιος έμμεσα ή άμεσα απαξιώνει το λειτούργημα των εκπαιδευτικών στα μάτια των παιδιών, υπονοώντας ότι πρόκειται για τεμπέληδες, υπηρεσία προσφέρει μόνο σε αυτούς που θέλουν να απομακρύνουν τα παιδιά από τη μόρφωση και από το σχολείο!

Ποια είναι αλήθεια η θέση των άγιων Πατέρων για την καταπάτηση της αργίας της Κυριακής των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα; Δεν είναι η Κυριακή η μέρα ξεκούρασης, η μέρα που οι γονείς θα πρέπει να απολαμβάνουν με τα παιδιά τους, την χαρά της οικογενειακής ζωής; Χωρίς «αστειότητες και προφάσεις» πότε θα ειπωθεί αυτό που έπρεπε ήδη να έχει ειπωθεί από τους «υπερασπιστές» της οικογένειας; Ή μήπως μπροστά στο κέρδος των εργοδοτών θυσιάζονται αξίες και θεσμοί; Εκτός αν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι κι αυτοί τεμπέληδες...

Αιδώς Αργείοι!

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
«Η διευθύντρια του ΕΠΑΛ παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον εκπαιδευτικό, έξω από αυτά. Έτσι  δεν του επέτρεψε να εισέρχεται...
Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Χάος παρανομιών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα Φροντιστήρια καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ - Δεν πληρώνουν τις ημέρες της γενικής αργίας, κάνουν παράνομα...
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Αττική Οδός: Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί
Πώς θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και πολίτες στην Αττική Οδό
Αττική Οδός: Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί