«Η εκπαίδευση δεν είναι μπίζνα» - Κινητοποιήσεις μαθητών ενάντια στην εξίσωση Κολεγίων - ΑΕΙ
Σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο που εξισώνει τους τίτλους σπουδών με τα πτυχία των πανεπιστημίων προχωρούν οι μαθητές των σχολείων. Ζητούν επίσης να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και οι ελλείψεις πετρελαίου θέρμανσης

Της Χρύσας Βαϊνανίδη

Με κεντρικό σύνθημα «η εκπαίδευση δεν είναι μπίζνα» και «η προσπάθειά μας δεν εξαγοράζεται» μαθητές από διάφορες περιοχές της Αθήνας προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εξίσωση των τίτλων σπουδών των Κολεγίων με τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων. Σχολεία σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας τελούν υπό κατάληψη εδώ και μερικές ημέρες.

Γιατί διαδηλώνουν οι μαθητές και γιατί τους αφορά η επίμαχη διάταξη που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα;

Γιατί «μετά από τα χιλιάδες ευρώ που εμείς και οι οικογένειες μας δίνουμε στα φροντιστήρια για να τελειώσουμε το σχολείο-εξεταστικό κέντρο με τα δεκάδες προβλήματα και ελλείψεις, θα σπουδάζουμε σε ένα Πανεπιστήμιο με υποβαθμισμένα πτυχία» αναφέρουν, προσθέτοντας πως «αυτός ο νόμος, ουσιαστικά, κάνει τα πτυχία των Πανεπιστημίων ένα ακόμα χαρτί, ένα ακόμα προσόν στην προσπάθεια και στο όνειρό μας να σπουδάσουμε αυτό που μας αρέσει και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον.

«Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Καλλιθέας, της Γκράβας, του Γαλατσίου, του Πειραιά, του Περάματος, της Ν. Φιλαδέλφειας, του Χαιδαρίου και άλλων περιοχών της Αθήνας και του Πειραιά κινητοποιούμαστε με διάφορους τρόπους, τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Υπάρχουν, σήμερα, στα μέσα και βάλε της σχολικής χρονιάς συμμαθητές μας που δεν έχουν καθηγητή σε πανελλαδικά μαθήματα κατεύθυνσης ή τους κάνει μάθημα καθηγητής άλλου αντικειμένου μπας και… Υπάρχουν σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα που σε συνδυασμό με την έλλειψη πετρελαίου για θέρμανση, οι μαθητές ξεπαγιάζουν!»  αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, ζητώντας να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις, όπως η θέρμανση, στα σχολεία.

Μετά τη χθεσινή κινητοποίηση στο Γαλάτσι, όπου συμμετείχαν μαθητές από το 3ο και 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου, από το 1ο και 2ο ΓΕΛ Γκράβας και από το 22ο ΓΕΛ Αθηνών μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, σήμερα μαθητές από την περιοχή του Χαϊδαρίου και το Αιγάλεω πραγματοποίησαν αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις γειτονιές τους.

Οι μαθητές οργανώνουν τις κινητοποιήσεις μέσω των social media και κυρίως μέσω του instagram.

Τη Δεύτερα 3 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέο κάλεσμα για μαθητικές κινητοποιήσεις στις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά έξω από τα τα Δημαρχεία και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κάθε Δήμο. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση «καλούμε τους συμμαθητές μας και από άλλα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να φωνάξουμε όλοι μαζί:

  • ΤΩΡΑ να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές σε όλα τα σχολεία μας! Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι καθηγητές και εμείς δεν έχουμε καθηγητές στο σχολείο ή έχουμε μεγάλους σε ηλικία καθηγητές που κάνουν τεράστια προσπάθεια να μας διδάξουν, ενώ θα έπρεπε να πάρουν σύνταξη (και τώρα τους κόβουν και αυτή).

  • ΤΩΡΑ να λυθεί το θέμα με την θέρμανση και να καλυφθούν οι άλλες ελλείψεις σε όλα τα σχολεία μας. Είναι απαράδεκτο το 2020 να κάνουμε μάθημα με μπουφάν μέσα σε παγωμένες τάξεις!

  • Να μην εφαρμοστεί η Οδηγία εξίσωσης των πτυχίων ΑΕΙ – Κολεγίων!

  • Να γίνουν κανονικά όλες οι σχολικές εκδρομές! Πάει πολύ ενώ κινητοποιούμαστε για τόσο σοβαρά θέματα, να δεχόμαστε απειλές από διευθυντές ότι θα κοπούν οι σχολικές μας εκδρομές!»

1.jpg
0.jpg
galatsi.jpg

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές 2020: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές 2020: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Αύριο το μεσημέρι η ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων - Στα λύκεια θα αναρτηθούν οι καταστάσεις που περιλαμβάνουν...
Πανελλαδικές 2020: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
Επιστολή με θέμα τη διευκρίνηση και τη διευθέτηση των κωδικών ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο Εργάνη απέστειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον
Με πέντε νέες ταινίες και τρεις φημισμένες επανεκδόσεις, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές για τις επόμενες ημέρες.
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον