Thumbnail
Κλειστά τέσσερα σχολεία σε Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, Χαλκιδική και Δυτική Θεσσαλονίκη - «Οι γονείς δεν έχουν πάει τα παιδιά τους λόγω ασθένειας ή επειδή φοβούνται μήπως αρρωστήσουν, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή αναστολής της λειτουργίας τους», σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τέσσερα νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω του αυξημένου αριθμού απόντων μαθητών από την εποχική γρίπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Δύο νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης παρέμειναν κλειστά με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, ενώ δύο νηπιαγωγεία, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη Δυτική Θεσσαλονίκη σήμερα δεν λειτουργούν, διότι οι γονείς δεν έχουν πάει τα παιδιά τους λόγω ασθένειας ή επειδή φοβούνται μήπως αρρωστήσουν, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή αναστολής της λειτουργίας τους» επισήμανε ο κ. Κόπτσης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως "από τους 263 μαθητές του δημοτικού σχολείου απουσίασαν σήμερα 212. Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά απουσιών είχαμε και στα δύο νηπιαγωγεία, για αυτό και αποφάσισα να παρανείμουν κλειστά για τρεις ημέρες, στις 27, 28 και 29 Ιανουαρίου".

Κατά τον κ.Κόπτση, «η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη, έχει παρουσιαστεί μικρή αυξητική τάση στον αριθμό απόντων μαθητών, λόγω της εποχικής γρίπης, της τάξεως του 30%, αλλά δεν είμαστε σε ανησυχητικό σημείο, αν και σε κάποια σχολεία απουσιάζει και το 60% των μαθητών». Στη Δυτική Θεσσαλονίκη το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζουν ξεπερνά το 30% του συνολικού αριθμού, ενώ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη το ποσοστό αγγίζει το 25%.

Όπως τόνισε, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας καθώς μέχρι σήμερα «υπάρχουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά, μετρημένα σε ένα χέρι, με πιστοποιημένο τον ιό της γρίπης». Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διευκρίνισε πως «υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας ενημερωνόμαστε άμεσα από τα σχολεία για την κατάσταση που παρουσιάζουν σχετικά με τις απουσίες των παιδιών. Εάν μας ενημερώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) ότι υπάρχει ζήτημα, τότε σε συνεργασία με τους δημάρχους θα δοθεί εντολή να ανασταλεί η λειτουργία τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέα εγκύκλιος Υπ.Παιδείας: Τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών λόγω γρίπης

Oδηγίες του υπουργείου Υγείας προς τα σχολεία για την έξαρση της γρίπης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπανικολαου
Αντιπαράθεση για δηλώσεις γύρω από την υγεία Μυλωνάκη: Σκληρή απάντηση Παπανικολάου στην Κανέλλη
«Τίποτα δεν έχεις καταλάβει», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ – Στο επίκεντρο η συζήτηση για την τοξικότητα στον δημόσιο λόγο
Αντιπαράθεση για δηλώσεις γύρω από την υγεία Μυλωνάκη: Σκληρή απάντηση Παπανικολάου στην Κανέλλη
τζατζι
"Τζατζίκι": Η ιστορία πίσω από τη λέξη
Η λέξη "τζατζίκι" δεν περιγράφει απλώς ένα από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά της ελληνικής κουζίνας· κουβαλά μαζί της και μια ενδιαφέρουσα γλωσσική...
"Τζατζίκι": Η ιστορία πίσω από τη λέξη
Το Μαθηματικό Σάμου του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Τι συμβαίνει με το Μαθηματικό Σάμου;
Αντιπαράθεση μεταξύ Χρ. Στεφανάδη και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις «δεσμεύσεις» του Υπουργείου - Το παρασκήνιο για το 4ο Πεδίο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Τι συμβαίνει με το Μαθηματικό Σάμου;