Αναδάσωση στην Πεντέλη από μαθητές της Αττικής
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε μία αναδάσωση με οικολογικό, εκπαιδευτικό αλλά και έντονα συμβολικό χαρακτήρα προχώρησαν μαθητές από σχολεία της Αττικής

Οι μαθητές φύτευσαν βελανιδιές στην περιοχή Νταού Πεντέλης, πολύ κοντά στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά του 2018, που είχε την τραγική κατάληξη στο Μάτι.

Η πρωτοβουλία και η δράση ανήκει στον ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού), όπου εντάσσονται δώδεκα δήμοι, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας και Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και έγινε υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης.

Οι μαθητές και όλοι όσοι παρευρέθησαν στην αναδάσωση είχαν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη να φυτεύουν δενδρύλια, τα οποία αργότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα έχουν και τη δυνατότητα να τα φροντίσουν. Με αυτήν τη δράση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας, καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα, εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης, αλλά και στην αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Φιλοδοξούμε να ξαναπρασινίσουμε το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά. Επιμένουμε -και πέρυσι και φέτος- σε αυτό το σημείο. Έχουμε φυτεύσει χιλιάδες είδη δένδρων, ποτίζουμε και το καλοκαίρι συνεχώς. Αν και δεν γίνεται οργανωμένη δενδροφύτευση από εργολάβους και άλλους, το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνάει το 60%. Αν -ο μη γένοιτο- κάποια δεν πιάσουν καλά, τα αντικαθιστούμε. Υπάρχει, δηλαδή, συντήρηση της δενδροφύτευσης, πάντα με την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης, που μας βοηθά με τις επιστημονικές συμβουλές και με τη βοήθεια των εθελοντών του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού.

Όμως, κυρίως, αυτή η αναδάσωση έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το κυρίαρχο μήνυμα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το περιβάλλον, να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να μπορέσουν ως νέοι πολίτες να αγαπούν το περιβάλλον, έτσι ώστε να χαθούν κακές πρακτικές του παρελθόντος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Στρατολογική κατάσταση: Οι νέοι κανόνες για έκδοση, χρήση και επιβεβαίωση εγγράφων
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος έκανε επέμβαση στην Αθήνα μέσω Κίνας και έγραψε ιστορία στην τηλεχειρουργική
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων