Αναδάσωση στην Πεντέλη από μαθητές της Αττικής
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε μία αναδάσωση με οικολογικό, εκπαιδευτικό αλλά και έντονα συμβολικό χαρακτήρα προχώρησαν μαθητές από σχολεία της Αττικής

Οι μαθητές φύτευσαν βελανιδιές στην περιοχή Νταού Πεντέλης, πολύ κοντά στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά του 2018, που είχε την τραγική κατάληξη στο Μάτι.

Η πρωτοβουλία και η δράση ανήκει στον ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού), όπου εντάσσονται δώδεκα δήμοι, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας και Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και έγινε υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης.

Οι μαθητές και όλοι όσοι παρευρέθησαν στην αναδάσωση είχαν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη να φυτεύουν δενδρύλια, τα οποία αργότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα έχουν και τη δυνατότητα να τα φροντίσουν. Με αυτήν τη δράση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας, καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα, εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης, αλλά και στην αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Φιλοδοξούμε να ξαναπρασινίσουμε το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά. Επιμένουμε -και πέρυσι και φέτος- σε αυτό το σημείο. Έχουμε φυτεύσει χιλιάδες είδη δένδρων, ποτίζουμε και το καλοκαίρι συνεχώς. Αν και δεν γίνεται οργανωμένη δενδροφύτευση από εργολάβους και άλλους, το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνάει το 60%. Αν -ο μη γένοιτο- κάποια δεν πιάσουν καλά, τα αντικαθιστούμε. Υπάρχει, δηλαδή, συντήρηση της δενδροφύτευσης, πάντα με την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης, που μας βοηθά με τις επιστημονικές συμβουλές και με τη βοήθεια των εθελοντών του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού.

Όμως, κυρίως, αυτή η αναδάσωση έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το κυρίαρχο μήνυμα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το περιβάλλον, να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να μπορέσουν ως νέοι πολίτες να αγαπούν το περιβάλλον, έτσι ώστε να χαθούν κακές πρακτικές του παρελθόντος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδιά στην παραλία
Αττική: Ποιες παραλίες βρέθηκαν με αυξημένη μικροβιολογική επιβάρυνση - Τι αποκαλύπτουν οι μετρήσεις
Καμπανάκι για τις παραλίες της Αττικής - Ποιες βρέθηκαν με αυξημένη μικροβιολογική επιβάρυνση
Αττική: Ποιες παραλίες βρέθηκαν με αυξημένη μικροβιολογική επιβάρυνση - Τι αποκαλύπτουν οι μετρήσεις
ταξη
Φυσική: Η υπερφορτωμένη ύλη, η εξετασιοκεντρική λογική και το έλλειμμα κατανόησης
Η Φυσική στο ελληνικό σχολείο: υπερφορτωμένη ύλη, εξετασιοκεντρική λογική και έλλειμμα κατανόησης
Φυσική: Η υπερφορτωμένη ύλη, η εξετασιοκεντρική λογική και το έλλειμμα κατανόησης
λευκος οικος
Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο: Νεκρός ο δράστης, σοβαρά τραυματίας περαστικός
Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο τα ακραία μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο, σε μια περίοδο αυξημένης διεθνούς έντασης.
Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο: Νεκρός ο δράστης, σοβαρά τραυματίας περαστικός