katsarida
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αυστηρούς ελέγχους στις εταιρίες παρασκευής του σχολικού φαγητού ζητά από το υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από τις καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών, στις οποίες μια κατσαρίδα βρέθηκε... συσκευασμένη μαζί σε αρτοσκεύασμα που προορίζοντας για τη σίτιση των μαθητών.

Μάλιστα, οι γονείς τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν.

Η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

ano liosia

Ωστόσο, όπως δημοσιεύει το newsit.gr, άτομο από τη διοίκηση του σχολείου επισημαίνει ότι το συσκευασμένο αρτοσκεύασμα με την κατσαρίδα δεν έφτασε ποτέ στο σχολείο, ενώ οι σχετικές αναφορές που έχουν γίνει βασίστηκαν πάνω στις φωτογραφίες που δόθηκαν από την μητέρα του μαθητή και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

«Το ψωμί παραδόθηκε στο μαθητή την Παρασκευή το μεσημέρι μαζί με την μερίδα του φαγητού. Δεν το έφαγε εκείνη την ώρα αλλά το πήρε μαζί του και το τοποθέτησε στην ψωμιέρα του σπιτιού του. Την Κυριακή που έβγαλε το ψωμί από την ψωμιέρα για να το φάει εντόπισε το έντομο. Εμείς το μάθαμε αυτό σήμερα το πρωί, όπου εμφανίστηκε η μητέρα του μαθητή, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει το γεγονός. Δεν μας έφερε όμως το προϊόν, έφερε μόνο φωτογραφίες. Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της και αν θα κινηθεί νομικά. Εμείς γνωστοποιήσαμε στο τμήμα σχολικών γευμάτων το γεγονός, όπως έπρεπε. Για τα γεύματα που δίνονται στους μαθητές υπάρχουν καθημερινά τρεις αρμόδιοι του σχολείου, οι οποίοι για ασφάλεια δοκιμάζουν πάντα τρία από αυτά. Συνολικά στο σχολείο μας διανέμονται 300 μερίδες», τονίζει συγκεκριμένα.

Παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής

Με αφορμή το περιστατικό, ο Δήμος Φυλής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τα αναγραφέντα στο διαδίκτυο, περί υγειονομικού προβλήματος στο πρόγευμα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, ο Δήμος Φυλής δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή ή αρμοδιότητα.

Σε επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλου με τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Σοφία Παππού, η τελευταία του γνωστοποίησε ότι έχει προβεί στις προβλεπόμενες, από το νόμο, ενέργειες».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής, Γιάννης Κρεμύδας, με έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας, ζητά  αυστηρούς ελέγχους στις εταιρίες παρασκευής του σχολικού φαγητού.

Συγκεκριμένα, ζητά τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και ειδικότερα αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Φυλής.

Αναλυτικά το έγγραφο που απέστειλε:

sxoleio 1
sxoleio 2

Κεντρική Photo: newsit.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

akinita_0_0.jpg
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Το κράτος παραχωρεί οικόπεδα, ιδιώτες χτίζουν σύγχρονες κατοικίες και νέοι έως 39 ετών αποκτούν στέγη με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
Στους δρόμους οι γονείς για την ψυχική υγεία των μαθητών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/5 στις 10:30πμ στο Μαρούσι
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
foto_education_pencils_2.jpg
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Ομόφωνες αποφάσεις για μονιμοποιήσεις και προαγωγές στην 25η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
ΤΣΙΠΡΑΣ
Αλέξης Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση για τα κόκκινα δάνεια – «Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μεσαίας ιδιοκτησίας»
Βίντεο-παρέμβαση Τσίπρα στα social media: «Πενταπλασιάστηκαν οι πλειστηριασμοί κατοικιών το 2025»
Αλέξης Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση για τα κόκκινα δάνεια – «Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μεσαίας ιδιοκτησίας»