Ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών για μόνιμο διορισμό ζητούν οι εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων
Επειδή η μετακίνησή τους είναι πολύ δύσκολη

Με αφορμή την πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης για την υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) και 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) Προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού σας καλούμε να λάβετε υπόψη τις παρακάτω παραμέτρους λόγω νησιωτικότητας:

• Την έλλειψη τακτικής ενδοκυκλαδικής επικοινωνίας, μόλις ΔΥΟ πλοία εξυπηρετούν την γραμμή αυτή εκ των οποίων το ένα θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι τις 22/1.
• Την υποχρεωτική διανυκτέρευση στη Σύρο ή στην Αθήνα με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων για εισιτήρια, διαμονή κλπ.
• Τον μεγάλο αριθμό των αναπληρωτών που υπηρετούν στο Νομό των Κυκλάδων ο οποίος θα αναγκαστεί να μετακινηθεί μαζικά και θα δημιουργήσει αντίστοιχα προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

• Την κανονική άδεια που θα χρεωθούν οι αναπληρωτές, με μείωση των αποδοχών τους για τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ είναι κάτι το οποίο αφορά την εργασιακή τους συνέχεια. Η παραπάνω άδεια θα έπρεπε να είναι κανονική άδεια άνευ υπαιτιότητας καθώς το ζήτημα της μετακίνησης τους αλλά και του τύπου της άδειας θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από το Υπουργείο.

Θεωρούμε άδικη την αναστάτωση στην προσωπική και οικογενειακή ζωή των συναδέλφων που χρόνια ολόκληρα καλύπτουν πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες και παραμένουν όμηροι στο καθεστώς της αδιοριστίας και της ανασφάλειας.

Ζητάμε η υποβολή των δικαιολογητικών για μόνιμο διορισμό να γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά και στην περίπτωση που η διαδικασία επιβάλλει και την έντυπη υποβολή , να οριστεί μία σχολική μονάδα ανά νησί και η οποία υπηρεσιακά να στέλνει τα δικαιολογητικά των συναδέλφων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε αποκλεισμό αδιόριστων λόγω αδυναμιών του ΥΠΑΙΘ και πολιτικών επιλογών
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε αποκλεισμό αδιόριστων λόγω αδυναμιών του ΥΠΑΙΘ και πολιτικών επιλογών
Για την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. & Ε. Λ.Μ.Ε. της Αττικής στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής που έγινε τη...
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε αποκλεισμό αδιόριστων λόγω αδυναμιών του ΥΠΑΙΘ και πολιτικών επιλογών