Κεραμέως για κολέγια και διορισμούς εκπαιδευτικών: Το έκανε πριν από εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ με υπογραφή Γαβρόγλου
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει προκήρυξη για πίνακες εκπαιδευτικών με την ίδια διάταξη για τα κολέγια που χρησιμοποιεί σήμερα το Υπ.Παιδείας σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως

Γράφει ο Λεωνίδας Βουρλιώτης

Η υπουργός Παιδείας κατά την σημερινή συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων σχετικά με το σχέδιο νόμου  “Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις”, απάντησε μεταξύ άλλων στις βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των κολεγίων σχετικά με το ζήτημα των διορισμών των εκπαιδευτικών.

«Είπε, ο κύριος Φίλης και το σημειώνω, ως μείζον θέμα, ότι φυτεύτηκε μια διάταξη παράκαμψη άρθρου 16 του Συντάγματος, οποιαδήποτε αλλαγή είναι υποκινούμενη από την κυβέρνηση  σας, ντροπή. Κολέγια τορπιλίζουν την διαδικασία διορισμών. Κύριε Φίλη, το 2018 η κυβέρνησή σας έκανε την πρόσκληση για τους Πίνακες Εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης. Η διάταξη αυτή είναι μέσα στην πρόσκλησή σας, για την οποία είπατε μείζον θέμα, παράκαμψη, ντροπή, οποιαδήποτε αλλαγή την υποκινεί η κυβέρνηση σας, εσείς την φέρατε κύριε Φίλη, ο κύριος Γαβρόγλου την έχει υπογράψει, είναι μέσα στην προκήρυξή σας, σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς. Είναι δική σας πρωτοβουλία» ανέφερε η υπουργός Παιδείας και προσέθεσε:

«Αφού είναι ανακρίβειες, το καταθέτω στα πρακτικά και σημειώνεται. Είναι το ΦΕΚ 1283/2018, «Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γενικής εκπαίδευσης για τους πίνακες 2018 - 2019». Γιατί, λοιπόν, το κάνουμε τώρα; Τι συμβαίνει; Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Για να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια στην εξουσία, εφάρμοσε κανονικότατα όλες τις ρυθμίσεις για τα κολέγια, κατά τα τέσσερα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης. Υπέγραψε, λοιπόν και προκήρυξη για πίνακες εκπαιδευτικών με ακριβώς αυτήν τη διάταξη, την οποία εσείς καταγγέλλετε σε όλους τους τόνους σήμερα. Εσείς ως ΣΥΡΙΖΑ την υπογράψατε. Το κατέθεσα. Καταλαβαίνω ότι με αυτό που μόλις σας είπα, δηλαδή αυτό το οποίο κατακεραυνώσατε εσείς με όλους τους όρους, το έχετε κάνει εσείς. 

Στη σύντομη πορεία μου στην πολιτική, συνηθίζω να μιλάω με στοιχεία. Εγώ κατέθεσα στοιχεία. Κατέθεσα το συγκεκριμένο ΦΕΚ 1283/2018 – σας καλώ να το δείτε – υπογραφή Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Τι κάνετε όμως; Τα τέσσερα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής σας εφαρμόσατε κανονικότατα όλες τις ρυθμίσεις για τα κολέγια και μετά το 2019 ξαφνικά σας έπιασε ένα μένος με τα κολέγια. Γιατί τότε; Γιατί είχαμε εκλογές και έπρεπε να γίνεστε αρεστοί σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο. Φέρατε, λοιπόν, όλες τις ρυθμίσεις για τα κολλέγια στο τέλος της διακυβέρνησής σας και έρχεστε τώρα προκλητικά να μας κουνήσετε εμάς το δάχτυλο για τα κολέγια. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Τα κατέθεσα και είναι σαφές. Αν αμφισβητείτε το εθνικό τυπογραφείο επί ημερών σας, να το ακούσουμε αυτό».

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού αναμένονται βροχές
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού αναμένονται βροχές
Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά προβλέπονται την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα...
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού αναμένονται βροχές
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών - Αναλυτικές οδηγίες
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών - Αναλυτικές οδηγίες
Οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης περιοχών υποβάλλονται από σήμερα Πέμπτη 13/8 έως και την Τρίτη 18/8/2020.
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών - Αναλυτικές οδηγίες