«Λεφτά υπάρχουν για τα κολέγια της Βοστώνης»
Γράφει ο Γιώργος Μακράκης, Δάσκαλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», Μέλος της Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ

Η απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτεί ετήσια- με αναδρομική ισχύ μάλιστα από το 2019- τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης με 2,2 εκατομμύρια ευρώ καταδεικνύει την πελατειακή και καιροσκοπική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποβαίνει σε βάρος όμως των κοινωνικών δομών του κράτους που χρειάζονται πραγματική στήριξη και χρηματοδότηση.

Κι αυτό διότι το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο να διατεθούν τόσα χρήματα για μια Σχολή ενός κολεγίου στην Αμερική, όπου τα ετήσια δίδακτρα ενός σπουδαστή αγγίζουν τα 21.940 δολάρια το έτος;

Την ίδια στιγμή που στη χώρα μας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές να χάνουν διδακτικές ώρες.

Την ίδια στιγμή που απαιτείται να χρηματοδοτηθούν περαιτέρω τα Δημόσια Νοσοκομεία με προσωπικό και εξοπλισμό, ειδικότερα μετά από 10 χρόνια ύφεσης και κρίσης.

Την ίδια στιγμή που οφείλουμε να επενδύσουμε στην έρευνα και στην καινοτομία μέσω των ελληνικών δημόσιων πανεπιστήμιων.

Το σίγουρο είναι πως θα βρούμε αρκετές κατηγορίες (κοινωνικές δομές, χρηματοδότηση Παιδείας, Υγείας, Έρευνας, υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών) που ήταν προτιμότερο να διατεθούν αυτά τα χρήματα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίζει το κοινωνικό κράτος και τις υπηρεσίες του, προχωρά μεθοδικά σε ιδιωτικοποιήσεις, συρρικνώνει τις δημόσιες δαπάνες, αλλά χρήματα για κολεγιακές σχολές της Αμερικής έχει να δαπανήσει.

Να θυμίσουμε μόνο πως τέτοιες πρακτικές σπατάλης των δημόσιων οικονομικών πόρων σε οργανισμούς και υπηρεσίες που δεν έχουν αντίκρισμα για την κοινωνία, αποτέλεσε κι έναν από τους βασικούς λόγους να οδηγηθούμε στην κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Η κορυφαία μοριοδοτούμενη εξ αποστάσεως και ασύγχρονη επιμόρφωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ξεκίνησε στις 29...
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου