Σάμος: Διακόπηκε (ξανά) η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Πολλές απουσίες
Η ΕΛΜΕ Σάμου προκήρυξε 3ώρη στάση εργασίας την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12μμ στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για να απαιτήσει τη δωρεάν, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της παιδείας στη χώρα μας βρίσκεται και το θέμα της δωρεάν και ασφαλούς μετακίνησης των μαθητριών και μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Ιδιαίτερη έκφραση του προβλήματος αυτού αποτελεί η διακοπή της μεταφοράς των μαθητών στο νησί της Σάμου που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Ιανουάριου και προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα επιλυθεί.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει το πρόβλημα με αυτή την μορφή. Διακοπές της μεταφοράς των μαθητών βιώσαμε και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την παρούσα σχολική χρονιά, μόλις πριν από περίπου ένα μήνα, οπότε και το πρόβλημα σύμφωνα με τους υπεύθυνους διευθετήθηκε.

Η διακοπή της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών να μην προσέρχεται στα μαθήματα. Αυτό με τη σειρά του επιβάλλει, για παιδαγωγικούς λόγους που ο καθένας μπορεί να καταλάβει, μια άτυπη «παύση» της προόδου των μαθημάτων. Η κατάσταση αποβαίνει εις βάρος κάθε μαθητή και χτυπάει ακόμη περισσότερο όσους προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και αγροτικές-ημιορεινές περιοχές.

Η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση όλων των μαθητών αποτελεί απαρέγκλιτη προϋπόθεση για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Δεν τη διαπραγματευόμαστε και απαιτούμε να δοθεί λύση άμεσα, ώστε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να επιστρέψουν στα μαθήματά τους κανονικά.

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να εξετάσουμε ποιος φταίει και ποιος έχει δίκιο. Το μόνο δίκαιο που διακρίνουμε είναι το δικαίωμα των μαθητών να σπουδάζουν χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς τους από τις τσέπες τους για την μεταφορά τους. Απαιτούμε από την πολιτεία να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Προκηρύσσουμε 3ώρη στάση εργασίας την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12μμ στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για να απαιτήσουμε τη δωρεάν, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα μαθητικά συμβούλια (15μελή, 5μελή) να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην εν λόγω κινητοποίηση και να συμμετέχουν μαζικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεισμός
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει τα βασικά μέτρα προετοιμασίας και προστασίας σε περίπτωση σεισμού.
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού
Μέλι
Μέλι: Το φυσικό τρόφιμο που διατηρείται για αιώνες χωρίς συντηρητικά
Το μέλι είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και σταθερά τρόφιμα της φύσης, ικανό να παραμείνει ασφαλές για κατανάλωση ακόμα και μετά από εκατοντάδες ή και...
Μέλι: Το φυσικό τρόφιμο που διατηρείται για αιώνες χωρίς συντηρητικά