Σάμος: Διακόπηκε (ξανά) η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Πολλές απουσίες
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ΕΛΜΕ Σάμου προκήρυξε 3ώρη στάση εργασίας την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12μμ στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για να απαιτήσει τη δωρεάν, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της παιδείας στη χώρα μας βρίσκεται και το θέμα της δωρεάν και ασφαλούς μετακίνησης των μαθητριών και μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Ιδιαίτερη έκφραση του προβλήματος αυτού αποτελεί η διακοπή της μεταφοράς των μαθητών στο νησί της Σάμου που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Ιανουάριου και προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα επιλυθεί.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει το πρόβλημα με αυτή την μορφή. Διακοπές της μεταφοράς των μαθητών βιώσαμε και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την παρούσα σχολική χρονιά, μόλις πριν από περίπου ένα μήνα, οπότε και το πρόβλημα σύμφωνα με τους υπεύθυνους διευθετήθηκε.

Η διακοπή της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών να μην προσέρχεται στα μαθήματα. Αυτό με τη σειρά του επιβάλλει, για παιδαγωγικούς λόγους που ο καθένας μπορεί να καταλάβει, μια άτυπη «παύση» της προόδου των μαθημάτων. Η κατάσταση αποβαίνει εις βάρος κάθε μαθητή και χτυπάει ακόμη περισσότερο όσους προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και αγροτικές-ημιορεινές περιοχές.

Η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση όλων των μαθητών αποτελεί απαρέγκλιτη προϋπόθεση για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Δεν τη διαπραγματευόμαστε και απαιτούμε να δοθεί λύση άμεσα, ώστε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να επιστρέψουν στα μαθήματά τους κανονικά.

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να εξετάσουμε ποιος φταίει και ποιος έχει δίκιο. Το μόνο δίκαιο που διακρίνουμε είναι το δικαίωμα των μαθητών να σπουδάζουν χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς τους από τις τσέπες τους για την μεταφορά τους. Απαιτούμε από την πολιτεία να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Προκηρύσσουμε 3ώρη στάση εργασίας την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12μμ στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για να απαιτήσουμε τη δωρεάν, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα μαθητικά συμβούλια (15μελή, 5μελή) να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην εν λόγω κινητοποίηση και να συμμετέχουν μαζικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναζι
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
Υπόθεση Μένγκελε: Η Ελβετία ανοίγει τα «απόρρητα» αρχεία για τον «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
μπατι
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα
Στρατηγική συνεργασία στην Αρχαιολογία: Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχτηκε την Κινεζική Κλασική Σχολή
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα
τεμοη
Κλειστές για μία εβδομάδα στις σήραγγες των Τεμπών: Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Δευτέρα
Σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη: Από την Παλαιά Εθνική Οδό η κίνηση των οχημάτων λόγω εργασιών αναβάθμισης
Κλειστές για μία εβδομάδα στις σήραγγες των Τεμπών: Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Δευτέρα
μητσο
Μήνυμα Μητσοτάκη σε Χριστοδουλίδη: «Ποτέ άλλοτε οι δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου δεν ήταν πιο ισχυροί»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ιστορικό υψηλό στις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας και το ορόσημο του 2027 για την Ευρωπαϊκή Προεδρία
Μήνυμα Μητσοτάκη σε Χριστοδουλίδη: «Ποτέ άλλοτε οι δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου δεν ήταν πιο ισχυροί»