Χειμερινό Σχολείο: Κατάρτιση εκπαιδευτικών στην Πολυγλωσσία και τη Διδασκαλία των Γλωσσών από το ΑΠΘ
Το χειμερινό σχολείο θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, και ώρες 16:00-20:00, στην Αίθουσα 9 του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

H ερευνητική ομάδα Pluralités του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος IRIS (Identifying and Reconstructing Individual Language Stories), το χειμερινό σχολείο «Plurilingualism and Teaching of Languages» με θέμα την κατάρτιση εκπαιδευτικών στην Πολυγλωσσία και τη Διδασκαλία των Γλωσσών.

Το IRIS είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Erasmus+, Δράση 2, «Στρατηγικές συμπράξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας» και απαρτίζεται από μία κοινοπραξία τεσσάρων Πανεπιστημίων (το Πανεπιστήμιο Statale του Μιλάνο, το οποίο είναι και ο συντονιστής του έργου, το Πανεπιστήμιο Paris 8, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία) και τέσσερις παιδαγωγικούς φορείς (το Fare Prossimo στο Μιλάνο και το CEM στη Παβία, το Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Κατάρτισης Grigore Tabaracu στο Bacau της Ρουμανίας και το Vision/CEBS του ιδιωτικού Πανεπιστημίου του Linz).

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα IRIS στοχεύει στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα πολυγλωσσίας, γλωσσικών αυτοβιογραφιών και πολυγλωσσικών δραστηριοτήτων. Οι έρευνες του προγράμματος, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συζήτησης σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης σε πλουραλιστικά περιβάλλοντα, δείχνουν ότι η αποσπασματική γνώση της γλώσσας της χώρας υποδοχής από νέους εισαχθέντες στο εκπαιδευτικό σύστημα παρουσιάζεται συχνά ως μία πολιτιστική και γνωστική ανεπάρκεια. Ωστόσο, το πρόγραμμα IRIS επιδιώκει την αλλαγή των στάσεων αυτών προκειμένου να αναγνωριστεί η πολυγλωσσία ως πόρος που μπορεί να ενσωματωθεί με διαφορετικούς τρόπους στη διδασκαλία και στην εκμάθηση των γλωσσών.

Το χειμερινό σχολείο θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, και ώρες 16:00-20:00, στην Αίθουσα 9 του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το χειμερινό σχολείο θα διεξαχθεί στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στους Φιλολόγους και στους Καθηγητές Ξένων Γλωσσών. Η συμμετοχή στο χειμερινό σχολείο είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevGI6lr5lxIfzZYdWnG5-CWf3Av65TLMH_CC5regCyUzHHkw/viewform?fbclid=IwAR18hR_dfbyn_MiTJuoBO_0THOd2XWy9ypDXUJ3Ve5M_SsgEnSK6h3dOQNg

afisa.jpg

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΠΑΙΤΕ
Φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ ζητούν λύση για τις αιτήσεις ΑΣΕΠ: «Αποκλειόμαστε λόγω διοικητικής ασυμβατότητας»
Για πολλούς υποψηφίους, η ένταξη στους πίνακες του ΑΣΕΠ αποτελεί μια καθοριστική ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης. Έτσι, ακόμη και μια μικρή...
Φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ ζητούν λύση για τις αιτήσεις ΑΣΕΠ: «Αποκλειόμαστε λόγω διοικητικής ασυμβατότητας»
Koytsoumpas
Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Τρίκαλα: Σκληρή κριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ, εξοπλισμούς και εργασιακές συνθήκες
«Το δίλημμα της εποχής είναι τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» - «Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση»
Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Τρίκαλα: Σκληρή κριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ, εξοπλισμούς και εργασιακές συνθήκες
αμμουδαρα
«Μαύρο πέπλο στο μυαλό μου»: Η απολογία του 54χρονου για τη δολοφονία στην Αμμουδάρα
Προφυλακίστηκαν ο δράστης και η σύζυγός του – Αντιδράσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης και τις καταγγελίες περί απειλών πριν το έγκλημα
«Μαύρο πέπλο στο μυαλό μου»: Η απολογία του 54χρονου για τη δολοφονία στην Αμμουδάρα