Σχολεία στην Κέρκυρα χωρίς θέρμανση
Καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την αδιαφορία της  Δημοτικής Αρχής (πρώην και νυν) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου από την αρχή της χρονιάς με αποκορύφωμα την έλλειψη θέρμανσης σε σχολεία, η οποία έγινε πιο  αισθητή λόγω της κακοκαιρίας.

Από την αρχή σχεδόν της χρονιάς τόσο οι Διευθυντές των σχολείων με συνεχή έγγραφά τους προς τη Δημοτική Αρχή όσο και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με τις συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει με τους Αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Έργων, είχαν επισημάνει το πρόβλημα της θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα του Μαντουκιού, που στεγάζει τα σχολεία 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ., 5ο ΓΕΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ καθώς και το Δημόσιο ΙΕΚ, μονάδες εκπαίδευσης  που αριθμούν πάνω από 600 μαθητές και πάνω από 100 καθηγητές.

Η Δημοτική Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα όλο αυτό το διάστημα, και μόλις έσβησαν τα λαμπιόνια των Χριστουγεννιάτικων  γιορτών και άνοιξαν τα σχολεία, οι συνθήκες στις αίθουσες  σε αυτά τα σχολεία  θυμίζουν άλλες εποχές και παραπέμπουν στο « κορίτσι με τα σπίρτα».  Στην αρχή ήταν η έλλειψη πετρελαίου, μετά ο χαλασμένος καυστήρας και τώρα οι τρύπιες σωληνώσεις που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία του καλοριφέρ σε κανένα από αυτά τα σχολεία. Η απάντηση μάλιστα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων ήταν ότι θα αξιολογήσει κατά σειρά σπουδαιότητας τα προβλήματα των σχολείων και θα επισκευάσει ό,τι γίνεται, μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά. Φαίνεται η θέρμανση των σχολείων δεν είναι και τόσο σημαντική ή το πιο πιθανό δεν έχει γίνει κανένα έργο σε κανένα σχολείο μέχρι σήμερα.

Για μια ακόμα φορά, από μια ακόμα Δημοτική Αρχή ακούμε τα μεγάλα τα λόγια, ότι όλα θα φτιαχτούν, ότι το Ειδικό Σχολείο μέχρι το Δεκέμβριο θα έχει μεταστεγαστεί, ότι θα αποδοθούν τα κονδύλια σε όλα τα σχολεία…

Δυστυχώς η  πραγματικότητα άλλα δείχνει.  Από τη μία ο Δήμος που έχει σε δεύτερη μοίρα τα σχολεία και τις ανάγκες τους μια και άλλες είναι οι προτεραιότητές του κι από την άλλη η Κυβέρνηση που έχει στραγγίξει οικονομικά τους Δήμους της χώρας, αφού για μια ακόμα χρονιά τα κονδύλια για τις επισκευές των σχολείων βαίνουν διαρκώς μειούμενα, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται με τη πάροδο του χρόνου και τη διαχρονική εγκατάλειψη.

Επειδή θεωρούμε πως αυτά που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι, ως μαθητές, εργαζόμενοι μαθητές και γονείς πρέπει  να τα διεκδικούμε :

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους μαθητές και τους Γονείς των σχολείων αυτών σε σύσκεψη την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο παγωμένο σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι, για να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Καλούμε το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Να κάνει και όλες εκείνες τις κινήσεις, ώστε να υπάρξει μόνιμη λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα.

 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Απορρίπτει την «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και καλεί στην κινητοποίηση των μαθητών το μεσημέρι της Πέμπτη 1/10
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και οικισμού της Ευβοίας να μην προσέλθουν στις εργασίες τους αύριο, λόγω κινδύνου...
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά