σχολική αίθουσα και κρύο, θέρμανση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την αδιαφορία της  Δημοτικής Αρχής (πρώην και νυν) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου από την αρχή της χρονιάς με αποκορύφωμα την έλλειψη θέρμανσης σε σχολεία, η οποία έγινε πιο  αισθητή λόγω της κακοκαιρίας.

Από την αρχή σχεδόν της χρονιάς τόσο οι Διευθυντές των σχολείων με συνεχή έγγραφά τους προς τη Δημοτική Αρχή όσο και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με τις συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει με τους Αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Έργων, είχαν επισημάνει το πρόβλημα της θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα του Μαντουκιού, που στεγάζει τα σχολεία 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ., 5ο ΓΕΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ καθώς και το Δημόσιο ΙΕΚ, μονάδες εκπαίδευσης  που αριθμούν πάνω από 600 μαθητές και πάνω από 100 καθηγητές.

Η Δημοτική Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα όλο αυτό το διάστημα, και μόλις έσβησαν τα λαμπιόνια των Χριστουγεννιάτικων  γιορτών και άνοιξαν τα σχολεία, οι συνθήκες στις αίθουσες  σε αυτά τα σχολεία  θυμίζουν άλλες εποχές και παραπέμπουν στο « κορίτσι με τα σπίρτα».  Στην αρχή ήταν η έλλειψη πετρελαίου, μετά ο χαλασμένος καυστήρας και τώρα οι τρύπιες σωληνώσεις που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία του καλοριφέρ σε κανένα από αυτά τα σχολεία. Η απάντηση μάλιστα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων ήταν ότι θα αξιολογήσει κατά σειρά σπουδαιότητας τα προβλήματα των σχολείων και θα επισκευάσει ό,τι γίνεται, μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά. Φαίνεται η θέρμανση των σχολείων δεν είναι και τόσο σημαντική ή το πιο πιθανό δεν έχει γίνει κανένα έργο σε κανένα σχολείο μέχρι σήμερα.

Για μια ακόμα φορά, από μια ακόμα Δημοτική Αρχή ακούμε τα μεγάλα τα λόγια, ότι όλα θα φτιαχτούν, ότι το Ειδικό Σχολείο μέχρι το Δεκέμβριο θα έχει μεταστεγαστεί, ότι θα αποδοθούν τα κονδύλια σε όλα τα σχολεία…

Δυστυχώς η  πραγματικότητα άλλα δείχνει.  Από τη μία ο Δήμος που έχει σε δεύτερη μοίρα τα σχολεία και τις ανάγκες τους μια και άλλες είναι οι προτεραιότητές του κι από την άλλη η Κυβέρνηση που έχει στραγγίξει οικονομικά τους Δήμους της χώρας, αφού για μια ακόμα χρονιά τα κονδύλια για τις επισκευές των σχολείων βαίνουν διαρκώς μειούμενα, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται με τη πάροδο του χρόνου και τη διαχρονική εγκατάλειψη.

Επειδή θεωρούμε πως αυτά που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι, ως μαθητές, εργαζόμενοι μαθητές και γονείς πρέπει  να τα διεκδικούμε :

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους μαθητές και τους Γονείς των σχολείων αυτών σε σύσκεψη την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο παγωμένο σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι, για να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Καλούμε το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Να κάνει και όλες εκείνες τις κινήσεις, ώστε να υπάρξει μόνιμη λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε επίσημο πορτρέτο για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει το πλάνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ελληνικά σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό