Εντός των σχολικών μονάδων η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών - Από Σεπτέμβριο η αξιολόγηση σχολικών μονάδων
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων

* Έως τον Ιούνιο η κατάρτιση των νέων προγραμμάτων σπουδών

«Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα γίνει μέσα στο σχολικό περιβάλλον τους και όχι εκτός σχολείου από μέντορες και επιμορφωτές που θα κατανεμηθούν στις 13 Περιφέρειες Εκπαίδευσης» προανήγγειλε ο νέος Πρόεδρος του ΙΕΠ, Ιωάννης Αντωνίου. 

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Αντωνίου ανακοίνωσε πως μέχρι τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η κατάρτιση των νέων προγραμμάτων σπουδών και παράλληλα θα ξεκινήσει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου ήδη έχουν επιλεγεί οι πανεπιστημιακοί - επιστημονικοί υπεύθυνοι των ομάδων για τα νέα προγράμματα σπουδών, οι οποίες θα συγκροτηθούν από εκπαιδευτικούς της τάξης. 

Η βάση για την κατάρτιση των νέων προγραμμάτων σπουδών στα σχολειά θα είναι εκείνα της περιόδου 2014-2015 με το σκεπτικό ότι έχουν εφαρμοσθεί πιλοτικά σε σχολεία και σε Πρότυπα-Πειραματικά. 

Όπως έχει ανακοινώσει και η υπουργός Νίκη Κεραμέως, στα αναλυτικά προγράμματα του δημοτικού και του γυμνασίου θα προστεθούν νέες θεματικές ενότητες, όπως η επιχειρηματικότητα, ο εθελοντισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, ο επαγγελματικός προσανατολισμός κ.ά. 

Τέλος, θα επανασχεδιαστούν από το  μηδέν τα προγράμματα σπουδών των επαγγελματικών λυκείων –τα γνωστικά αντικείμενα, οι κλάδοι, οι κατευθύνσεις– λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις στην αγορά εργασία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικές εξετάσεις
Ένας μήνας πριν τις Πανελλαδικές: Ο οδηγός που δεν γράφεται σε κανένα βιβλίο
Οι ειδικοί της μάθησης επισημαίνουν ότι η συγκέντρωση φθίνει μετά από 60-90 λεπτά· εκεί ακριβώς χρειάζεται μια παύση. Το μυαλό δεν είναι μηχανή –...
Ένας μήνας πριν τις Πανελλαδικές: Ο οδηγός που δεν γράφεται σε κανένα βιβλίο
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Oικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία