Εντός των σχολικών μονάδων η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών - Από Σεπτέμβριο η αξιολόγηση σχολικών μονάδων
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων

* Έως τον Ιούνιο η κατάρτιση των νέων προγραμμάτων σπουδών

«Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα γίνει μέσα στο σχολικό περιβάλλον τους και όχι εκτός σχολείου από μέντορες και επιμορφωτές που θα κατανεμηθούν στις 13 Περιφέρειες Εκπαίδευσης» προανήγγειλε ο νέος Πρόεδρος του ΙΕΠ, Ιωάννης Αντωνίου. 

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Αντωνίου ανακοίνωσε πως μέχρι τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η κατάρτιση των νέων προγραμμάτων σπουδών και παράλληλα θα ξεκινήσει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου ήδη έχουν επιλεγεί οι πανεπιστημιακοί - επιστημονικοί υπεύθυνοι των ομάδων για τα νέα προγράμματα σπουδών, οι οποίες θα συγκροτηθούν από εκπαιδευτικούς της τάξης. 

Η βάση για την κατάρτιση των νέων προγραμμάτων σπουδών στα σχολειά θα είναι εκείνα της περιόδου 2014-2015 με το σκεπτικό ότι έχουν εφαρμοσθεί πιλοτικά σε σχολεία και σε Πρότυπα-Πειραματικά. 

Όπως έχει ανακοινώσει και η υπουργός Νίκη Κεραμέως, στα αναλυτικά προγράμματα του δημοτικού και του γυμνασίου θα προστεθούν νέες θεματικές ενότητες, όπως η επιχειρηματικότητα, ο εθελοντισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, ο επαγγελματικός προσανατολισμός κ.ά. 

Τέλος, θα επανασχεδιαστούν από το  μηδέν τα προγράμματα σπουδών των επαγγελματικών λυκείων –τα γνωστικά αντικείμενα, οι κλάδοι, οι κατευθύνσεις– λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις στην αγορά εργασία.

 

σχετικά άρθρα