Οι απορριπτέοι της 3ΕΑ/2019: Άμεση επίλυση του θέματος του παραβόλου των 3 ευρώ
Αμεση επίλυση του θέματος του παραβόλου των 3 ευρώ στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας ζητούν με επιστολή τους προς την Νίκη Κεραμέως οι απορριπτέοι της 3ΕΑ/2019

Αξιότιμη κυρία Κεραμέως,

Παρότι εμείς και οι οικογένειές μας νοιώθουμε πως βρισκόμαστε στην περίοδο μιας ατελείωτης Μεγάλης Εβδομάδας και ανεβαίνουμε στο δικό μας ιδιότυπο Γολγοθά, ευχόμαστε για σας το νέο έτος να είναι ευτυχισμένο και δημιουργικό.

Όπως γνωρίζετε, εμείς οι 1200 περίπου εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής, ενώ χρόνια τώρα προσφέρουμε υπηρεσίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, βρεθήκαμε εκτός των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ, αφού λόγω πλάνης ή διαφόρων προβλημάτων δεν πληρώσαμε εμπρόθεσμα το παράβολο των 3 ευρώ και πλέον κινδυνεύουμε να χάσουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας σ’ αυτή τη χώρα. Για το λόγο αυτό, δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν εκδώσει ψηφίσματα υπέρ της ρύθμισης του ζητήματός μας.

Κυρία Κεραμέως, θεωρείτε δίκαιο και ηθικό να βρίσκονται σε πλεονεκτικές θέσεις του αξιολογικού πίνακα υποψήφιοι με λιγότερα προσόντα από πολλούς από εμάς, λόγω λαθών ή και ασαφειών του συστήματος; Προφανώς όχι, αφού όλες οι κυβερνητικές αναφορές είναι υπέρ της αξιοκρατίας και της αριστείας.

Κυρία Κεραμέως, θεωρείτε δίκαιο και ηθικό να διατηρείτε ακόμη μια διάταξη της προηγούμενης κυβέρνησης, βάσει της οποίας νέοι με προσόντα καταδικάζονται σε 3ετή -τουλάχιστον- ανεργία (καθόσον μένοντας εκτός εργασίας, θα μας υπερκεράσουν άλλοι που τώρα υπολείπονται σε μόρια), ακόμη και ως αναπληρωτές, για 3€; Προφανώς και πάλι όχι, αφού όλα τα κυβερνητικά στελέχη σε κάθε ευκαιρία διακηρύσσετε την προσήλωσή σας στη δημιουργία προοπτικών και ευκαιριών απασχόλησης.

Κυρία Κεραμέως, αναφέρατε πρόσφατα στη Βουλή ότι σέβεστε την ανεξαρτησία αρχών, όπως το ΑΣΕΠ. Θα ήταν παράλογο να μη συμφωνήσουμε με κάτι τέτοιο. Όμως, οι ανεξάρτητες αρχές δεν νομοθετούν, αλλά εφαρμόζουν τους νόμους, τους οποίους με κυβερνητική πρωτοβουλία ψηφίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (11-12-2019) δήλωσαν ότι στο θέμα του παραβόλου μόνο η κυβέρνηση και η βουλή μπορούν να δώσουν λύση (χωρίς να υπαινιχθούν καν ότι έτσι θα διακυβευόταν η ανεξαρτησία της Αρχής). Εξάλλου, προ ημερών το υπουργείο Οικονομικών μερίμνησε για την αναδρομική τακτοποίηση διαφόρων εκκρεμοτήτων μερίδας φορολογουμένων ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων). Επίσης, σήμερα το ίδιο υπουργείο έδωσε παράταση προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας στην ΑΑΔΕ. Σε καμία περίπτωση κανείς δεν διανοήθηκε να κατηγορήσει το υπουργείο Οικονομικών ότι παραβίασε την ανεξαρτησία της Ανεξάρτητης Αρχής.

Κυρία Κεραμέως, έχετε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ενδιαφέρεστε για την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών και το διορισμό όσων επιλεγούν. Κι έχει ειπωθεί ότι τυχόν νομοθετική ρύθμιση για το θέμα του παραβόλου θα καθυστερούσε τις διαδικασίες. Πρώτοι εμείς, οι εκπαιδευτικοί και ειδικά οι αναπληρωτές, επιθυμούμε να γίνουν το συντομότερο μόνιμοι διορισμοί, ώστε να μπουν σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς οι ζωές μας, αλλά και να διαμορφωθούν ευνοϊκότεροι όροι δημιουργίας οικογενειών. Μήπως, όμως, είναι λιγότερο χρονοβόρα η νομοθετική τακτοποίηση του θέματος, παρά η εξέταση χιλιάδων ενστάσεων εκ μέρους του ΑΣΕΠ, αλλά και η -πιθανότατη- χρόνια δικαστική εκκρεμότητα;

Κυρία Κεραμέως,

  • Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο.
  • Ζητάμε να πάρετε άμεσα την πρωτοβουλία και να δώσετε λύση στα προβλήματα που δημιούργησαν οι κοινώς ομολογούμενες αδυναμίες και ασάφειες της προκήρυξης.
  • Ζητάμε να αποκαταστήσετε την ορθή αξιολογική κατάταξη όλων των υποψηφίων βάσει αντικειμενικών προσόντων.
  • Ζητάμε να αποτρέψετε την εις βάρος μας αδικία.
  • Παρακαλούμε να προσθέσετε σχετική διάταξη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

30-12-2019

Οι απορριπτέοι της 3ΕΑ/2019

(λόγω μη εμπρόθεσμης πληρωμής 3€)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα