τάξη μαθητές θρανία δασκάλα μαυροπίνακας
Σύλλογος ΠΕ Ανατ. Αττικής "Κώστας Σωτηρίου": Ψήφισμα συμπαράστασης στους απορριφθέντες συναδέλφους μς αδιόριστους εκπαιδευτικούς από τη σύνταξη των πινάκων υποψηφίων για διορισμό στην ειδική αγωγή

Περίπου 2.000 συνάδελφοι/-ισσές μας αδιόριστοι/-ες εκπαιδευτικοί κρίνονται απορριπτέοι από τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ για πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή.

Η μη καταβολή του παράβολου των τριών ευρώ, που σε καμία περίπτωση δεν έγινε με δόλο, τους αποκλείει από την εργασία για τρία έτη με βάση τον νόμο 4589/2019 (προσοντολόγιο).

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι κινδυνεύουν όχι μόνο να αποκλειστούν από τους μόνιμους διορισμούς, αλλά δε θα μπορούν να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι πίνακες «κλειδώνουν»!

Ο τυχόν αποκλεισμός τους και η αποστέρηση του δικαιώματος στην εργασία για το ευτελές ποσό των 3 (τριών) ευρώ, το οποίο δεν πληρώθηκε από ανθρώπινο λάθος εξοντώνει νέους/ες συναδέλφους/ισσες.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε ως συνέπεια των ασαφών οδηγιών του ΑΣΕΠ σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων, αλλά και ως αποτέλεσμα των συνεπειών της εφαρμογής του ν.4589/2019 (προσοντολόγιο) με τον οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι ως σωματείο και ως εκπαιδευτικό κίνημα και ζητούμε την άμεση απόσυρσή του και αντικατάστασή του με σύστημα διορισμών/προσλήψεων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο πτυχίο και στην προϋπηρεσία.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι χρειάζεται και η πληρωμή παράβολου αξίας 3 ευρώ για να συμμετέχουν στις διαδικασίες διορισμού τους χιλιάδες συνάδελφοι Δηλαδή καλούνται να πληρώσουν κι από πάνω για να καταθέσουν μια αίτηση, γεγονός που πρέπει να αλλάξει

Μέχρι στιγμής και χάρη στις πιέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση και το ΑΣΕΠ κάποιες τροποποιήσεις – διορθώσεις στην υποβολή των αιτήσεων, αφού  σημαντικός αριθμός συναδέλφων/-ισσών κατέθεσε το αποδεικτικό πληρωμής του παράβολου μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων και πριν την εξέταση των οικείων φακέλων. Επιπλέον, το ΑΣΕΠ σε επίσημη δήλωσή του αναφέρει ότι εκτός από τους υποψηφίους που πλήρωσαν εκπρόθεσμα το παράβολο θα κάνει δεκτούς όσους έκαναν λάθος στη συμπλήρωση του αριθμού του.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών – που εκ παραδρομής δεν πλήρωσαν το παράβολο των 3 ευρώ – στους πίνακες κατάταξης αίροντας τον κίνδυνο αποκλεισμού τους (ουσιαστικής απόλυσης) από την εργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των Απορριπτέων από τους Πίνακες Ειδικής Αγωγής την Τετάρτη 18/12/19 στις 16:00 απέναντι από τη Βουλή.

Το Δ.Σ.

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3