«Με έριξε στο έδαφος και με κλωτσούσε» λέει ο Φιλιππινέζος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα συμμαθήτριας του
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο 11χρονος με καταγωγή από τις Φιλιππίνες που δέχθηκε επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα μίλησε για το θλιβερό περιστατικό

Τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη πραγματικά στο σχολείο του στους Αμπελόκηπους δίνει ο 11χρονος μαθητής από τις Φιλιππίνες, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 53χρονο πατέρα συμμαθήτριάς του.

Ο μαθητής -που κατέληξε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση- μιλά στο protothema.gr για τις άσχημες στιγμές που έζησε, λίγο πριν επισκεφθεί και πάλι τον γιατρό στο Νοσοκομείο Παίδων για να ελέγξει τα τραύματά του.

«Στο σχολείο, το μπουκάλι του φίλου μου ήταν ανοιχτό και κατά λάθος έπεσε και έβρεξε τη συμμαθήτριά μου. Μετά εκείνη γύρισε θυμωμένη και με έβρεξε και αυτή. Της ζήτησα συγγνώμη χωρίς να φταίω κι αυτή νευρίασε και μου είπε ότι θα τα πει όλα στον πατέρα της. Όταν βγήκαμε στον διάδρομο του σχολείου, με χτύπησε με ένα μπουκάλι, το οποίο ήταν γυάλινο και τότε το πήρα κι εγώ και το πέταξα κατά πάνω της.

«Την επόμενη ημέρα ήρθε ο πατέρας της, ο οποίος άρχισε να μου φωνάζει και με απειλούσε ότι θα σκοτώσει την οικογένειά μου. Τον έβρισα κι εγώ γιατί στεναχωρήθηκα που μιλούσε άσχημα για την οικογένειά μου.

«Τότε αυτός νευρίασε και άρχισε να με χτυπάει παντού κι εγώ έπεσα κάτω από τα χτυπήματά του. Και ενώ ήμουν κάτω στο πάτωμα, συνέχισε να με χτυπάει με κλωτσιές στην κοιλιά μου. Μετά προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά ζαλιζόμουν πάρα πολύ και έπεσα πάλι κάτω. Αυτός είχε προλάβει και είχε φύγει» λέει ο 11χρονος στο protothema.gr.

Ο πατέρας του κοριτσιού είχε στήσει καρτέρι έξω από το σχολείο στον μαθητή
Το περιστατικό ερευνάται από την Αστυνομία για το εάν έχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά αφού ο πατέρας του κοριτσιού φέρεται να είχε στήσει καρτέρι έξω από το σχολείο στον μαθητή από τις Φιλιππίνες, τον οποίο και έδειρε προκαλώντας του κακώσεις.

Η διευθύντρια του σχολείου και η μητέρα του 11χρονου υπέβαλαν μήνυση κατά του 53χρονου, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμπελοκήπων έχουν ζητήσει και την εξέταση του 11χρονου από ιατροδικαστή.

Εντωμεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών θα εξεταστούν και καταγγελίες από ανθρώπους του σχολικού περιβάλλοντος που ανέφεραν πως ο δράστης της επίθεσης είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν για ρατσιστικές απόψεις.

Διαβάστε επίσης: Ακροδεξιός πατέρας έδειρε αλλοδαπό μαθητή - Το παιδί νοσηλεύτηκε στο «Παίδων»
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουδιο
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός στον Λουδία – Σχεδόν βέβαιο ότι ανήκει στον 54χρονο που δολοφονήθηκε για «κλοπή περιστεριών»
Προφυλακίστηκε ο 43χρονος για τη δολοφονία στον Λουδία: «Πυροβόλησε για τα περιστέρια, εγώ απλώς βοήθησα να τον πετάξουμε»
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός στον Λουδία – Σχεδόν βέβαιο ότι ανήκει στον 54χρονο που δολοφονήθηκε για «κλοπή περιστεριών»
Καρυστιανού
Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού για αναβάθμιση της κατηγορίας κατά του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας από τη Μ. Καρυστιανού – Ζητά κακουργηματική δίωξη για τον Κ. Καραμανλή και προαναγγέλλει κόμμα
Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού για αναβάθμιση της κατηγορίας κατά του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
απθ
Καταγγελία ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Στο στόχαστρο ο νέος κανονισμός των εστιών και οι «συκοφαντικές» επιθέσεις κατά καθηγητών
ΑΠΘ: Πυρά του ΕΣΔΕΠ για τις εστίες, τον νέο κανονισμό και την «ποινικοποίηση» της δράσης των μελών ΔΕΠ
Καταγγελία ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Στο στόχαστρο ο νέος κανονισμός των εστιών και οι «συκοφαντικές» επιθέσεις κατά καθηγητών