Καππαδοκία
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Social Media for Educational Purposes»

Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής κατά τη διετία 2019-2021 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Social Media for Educational Purposes». Στο πρόγραμμα αυτό, εκτός του ελληνικού σχολείου, συμμετέχουν σχολεία από την Πολωνία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, και τη Βουλγαρία. Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εταίρων στην πόλη Goksun της Καππαδοκίας, την περίοδο 01-06/12/2019. Από το 5ο Γυμνάσιο συμμετείχε ομάδα 6 μαθητών/τριών και 2 εκπαιδευτικών.

Εκεί, οι μαθητές εργαζόμενοι σε μεικτές πολυεθνικές ομάδες, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση. Επίσης, παρουσίασαν το σχολείο και τη χώρα τους και πήραν μέρος σε εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Στο τέλος του προγράμματος, απονεμήθηκε στους συμμετέχοντες μαθητές το ευρωπαϊκό δίπλωμα Europass.

Το πρόγραμμα Erasmus+  στοχεύει στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης και την εμπέδωση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται στην Ελλάδα υπό την εποπτεία του ΙΚΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπηρεσία IRIS payments
IRIS από 1η Δεκεμβρίου: Η μεγάλη αλλαγή στις πληρωμές που θα δούμε σε όλα τα καταστήματα
Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές σε σούπερ μάρκετ και λιανική – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και καταναλωτές
IRIS από 1η Δεκεμβρίου: Η μεγάλη αλλαγή στις πληρωμές που θα δούμε σε όλα τα καταστήματα
μολυβια
Άνω Πετράλωνα: Οι εκπαιδευτικοί τάσσονται κατά μετατροπής 9ου Γυμνασίου-Λυκείου σε «Ωνάσειο» σχολείο
Σάλος για τα «Ωνάσεια» στα Άνω Πετράλωνα: Η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας λέει «όχι» στην ιδιωτικοποίηση δημόσιου σχολείου
Άνω Πετράλωνα: Οι εκπαιδευτικοί τάσσονται κατά μετατροπής 9ου Γυμνασίου-Λυκείου σε «Ωνάσειο» σχολείο