Καππαδοκία
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Social Media for Educational Purposes»

Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής κατά τη διετία 2019-2021 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Social Media for Educational Purposes». Στο πρόγραμμα αυτό, εκτός του ελληνικού σχολείου, συμμετέχουν σχολεία από την Πολωνία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, και τη Βουλγαρία. Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εταίρων στην πόλη Goksun της Καππαδοκίας, την περίοδο 01-06/12/2019. Από το 5ο Γυμνάσιο συμμετείχε ομάδα 6 μαθητών/τριών και 2 εκπαιδευτικών.

Εκεί, οι μαθητές εργαζόμενοι σε μεικτές πολυεθνικές ομάδες, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση. Επίσης, παρουσίασαν το σχολείο και τη χώρα τους και πήραν μέρος σε εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Στο τέλος του προγράμματος, απονεμήθηκε στους συμμετέχοντες μαθητές το ευρωπαϊκό δίπλωμα Europass.

Το πρόγραμμα Erasmus+  στοχεύει στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης και την εμπέδωση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται στην Ελλάδα υπό την εποπτεία του ΙΚΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία – 19.500 υποθέσεις οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη το 2025
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
δουκας
Χάρης Δούκας στην Guardian: «Θα σταματήσουμε όλες τις τουριστικές επενδύσεις στην Πλάκα»
«Η Αθήνα δεν μπορεί να λειτουργεί σαν ένα τεράστιο ξενοδοχείο» – «Βόμβα» ο υπερτουρισμός για τον Δήμαρχο Αθηναίων
Χάρης Δούκας στην Guardian: «Θα σταματήσουμε όλες τις τουριστικές επενδύσεις στην Πλάκα»