Καππαδοκία
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Social Media for Educational Purposes»

Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής κατά τη διετία 2019-2021 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Social Media for Educational Purposes». Στο πρόγραμμα αυτό, εκτός του ελληνικού σχολείου, συμμετέχουν σχολεία από την Πολωνία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, και τη Βουλγαρία. Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εταίρων στην πόλη Goksun της Καππαδοκίας, την περίοδο 01-06/12/2019. Από το 5ο Γυμνάσιο συμμετείχε ομάδα 6 μαθητών/τριών και 2 εκπαιδευτικών.

Εκεί, οι μαθητές εργαζόμενοι σε μεικτές πολυεθνικές ομάδες, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση. Επίσης, παρουσίασαν το σχολείο και τη χώρα τους και πήραν μέρος σε εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Στο τέλος του προγράμματος, απονεμήθηκε στους συμμετέχοντες μαθητές το ευρωπαϊκό δίπλωμα Europass.

Το πρόγραμμα Erasmus+  στοχεύει στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης και την εμπέδωση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται στην Ελλάδα υπό την εποπτεία του ΙΚΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατάτες
Πατάτες φούρνου που βγαίνουν τέλειες: Το ιταλικό τρικ που κάνει τη διαφορά
Δεν χρειάζεται ούτε ειδικά μπαχαρικά ούτε ακριβά σκεύη. Μόνο μια μικρή αλλαγή στη διαδικασία, εμπνευσμένη από τις ιταλικές κουζίνες.
Πατάτες φούρνου που βγαίνουν τέλειες: Το ιταλικό τρικ που κάνει τη διαφορά