Thumbnail
Για «εξοστρακισμό» του κλάδου ΠΕ78 από την Εκπαίδευση κάνει λόγο σε ψήφισμά του ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τον «εξοστρακισμό» του κλάδου των Κοινωνιολόγων από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταγγέλλει με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως τονίζεται, σειρά κυβερνήσεων και υπουργείο Παιδείας «εξοβελίζουν τον κλάδο ΠΕ78 από την Εκπαίδευση», οδηγώντας τους αποφοίτους των τμημάτων Κοινωνιολογίας και άλλων συναφών στην ανεργία.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι με τις προωθούμενες πολιτικές «απαξιώνονται τα πανεπιστημιακά πτυχία», την ώρα που «εκπαιδευτικοί διδάσκουν μαθήματα άσχετα με το επιστημονικό τους αντικείμενο».

Παράλληλα, στο ψήφισμα γίνεται λόγος για «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των διαφόρων κλάδων των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά το ψήφισμα που έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr:

koinoniologoi psifisma

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!
Όταν η ακαδημαϊκή ελευθερία συγκρούεται με τους νέους κανονισμούς: Γιατί το «Συμπόσιο» θεωρήθηκε «προβληματικό»
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!