Συμφωνία ΕΚΠΑ-Δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση της Αθήνας
Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη στο ΕΚΠΑ με τις πρυτανικές αρχές

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 2/12, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη καθηγητή Μ.-Α. Δημόπουλο, τους Αντιπρυτάνεις και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ που δραστηριοποιούνται στον Δήμο.

Στη συνάντηση εργασίας έγινε ενημέρωση σχετικά με πιθανές συνέργειες των νεοϊδρυθέντων Κέντρων Αριστείας του ΕΚΠΑ ― του Κέντρου για την Κλιματική Αλλαγή και το μετριασμό της, και του Κέντρου για τη Ψηφιακή Κληρονομιά. Στους τομείς αυτούς μπορεί να καθιερωθεί ευρύτερη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων για κοινές δράσεις. Επίσης, εξετάσθηκε η δυνατότητα συνεργασίας του ΕΚΠΑ με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών – Τhis is Athens). Έγινε, επίσης, ενημέρωση σχετικά με το Μαράσλειο Σχολείο και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από κοινού, έτσι ώστε να αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο παιδείας. Στη συνάντηση, ακόμα, υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση αμοιβαίας συνεργασίας για το Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Βοτανικό. Σύμφωνα με τη Σύμβαση ο Δήμος Αθηναίων και το ΕΚΠΑ συνεργάζονται προκειμένου ο Κήπος, έκτασης 7 στρεμμάτων, να αναμορφωθεί και να ανοίξει τις πύλες του για το ευρύ κοινό.

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε η πολύπλευρη συμβολή του ΕΚΠΑ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού με πολλαπλές δράσεις σε επίπεδο Δήμου Αθηναίων (στον Ελαιώνα), δράσεις που συνεχίζονται και σήμερα μέσω του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, μεταξύ άλλων, και σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνάντηση ο Πρύτανης ενημέρωσε ότι το ΕΚΠΑ είναι Δημόσιος Φορέας που καταβάλει κανονικά ετησίως στον Δήμο τα Δημοτικά Τέλη που του αναλογούν, ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ. Συζητήθηκε, επίσης, ο σχεδιασμός δράσεων σχετικά με το πρόβλημα που παρατηρείται στους χώρους του Δήμου Αθηναίων πέριξ του Πνευματικού Κέντρου, παραπλεύρως της Νομικής Σχολής, και στον δημοτικό πεζόδρομο μεταξύ Πρυτανείας ΕΚΠΑ και Ακαδημίας Αθηνών, με παρεμβάσεις ιατροκοινωνικού περιεχομένου με σύγχρονη αντίληψη, καθώς και με την ενίσχυση των δράσεων του Πνευματικού Κέντρου, μετά την ανακαίνισή του, με την υποστήριξη του ΕΚΠΑ.

Ακόμα, παρουσιάσθηκαν οι ερευνητικές δραστηριότητες, οι δράσεις και οι συνεργασίες του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ με το Δήμο Αθηναίων, με σημείο αναφοράς την πόλη των Αθηνών.  Έγινε, επίσης, αναφορά στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στις σχεδιαζόμενες, ήδη, δράσεις του ΕΚΠΑ και στη συμμετοχή του Ιδρύματος στην Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων για την οργάνωση εκδηλώσεων. Τέλος, εξετάσθηκε και η ήδη υπάρχουσα συνεργασία των 2 φορέων στο πλαίσιο του Athens Culture Net με νέες συνεργασίες για την προβολή των δράσεων του ΕΚΠΑ.


«Η συνεργασία με το ΕΚΠΑ αποτελεί για το δήμο των Αθηναίων μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για το μέλλον. Είναι επένδυση στην έρευνα, τη γνώση και την καινοτομία που μας δείχνουν το δρόμο για την επίλυση σύγχρονων προβλημάτων αλλά και για την ανάπτυξη και την πρόοδό μας σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί στρατηγική μας η στήριξη και η συνεργασία με νέους ανθρώπους, επιστήμονες που θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην επόμενη μέρα της Αθήνας. Κάνουμε την αρχή με την αναβίωση του Βοτανικού Κήπου και προχωράμε σε όλα τα πεδία που η κοινωνία και η επιστήμη μπορούν να συνεργάζονται και να δίνουν διέξοδο» τόνισε μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Αθηναίων.

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, που εδώ και 182 χρόνια αναπτύσσεται στην Αθήνα και με σημείο αναφοράς πρωτίστως την πόλη της Αθήνας. Το Πανεπιστήμιό μας όχι μόνο με το Εκπαιδευτικό, το Ερευνητικό και το Κλινικό έργο του, αλλά και με το ευρύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του, βρίσκεται μέσα στην πόλη της Αθήνας και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Από κοινού με τον Δήμαρχο κ. Κ. Μπακογιάννη έχουμε τη βούληση και τις δυνάμεις να αναδείξουμε θέματα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων όσων ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην Αθήνα» δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συνεχισθεί και θα ενταθεί με νέες συναντήσεις ομάδων εργασίας προς όφελος όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και των κατοίκων του Δήμου της Αθήνας.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Δεν μπορεί να αποτιμηθεί το έργο του ΕΕΠ-ΕΒΠ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Δεν μπορεί να αποτιμηθεί το έργο του ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανακοίνωση για τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με φορείς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Δεν μπορεί να αποτιμηθεί το έργο του ΕΕΠ-ΕΒΠ
Σ. Βαρδάκης: Η γ.γ του υπ. Παιδείας προτείνει τη λειτουργία αποθηκών ως σχολικές αίθουσες
Σ. Βαρδάκης: Η γ.γ του υπ. Παιδείας προτείνει τη λειτουργία αποθηκών ως σχολικές αίθουσες
Προβλήματα και καθυστερήσεις στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο δήμο Ηρακλείου καταγγέλλει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης...
Σ. Βαρδάκης: Η γ.γ του υπ. Παιδείας προτείνει τη λειτουργία αποθηκών ως σχολικές αίθουσες