tsanta
Το ζήτημα ανέκυψε από «αμέλεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης», οι οποίες δεν καταχώρισαν στον ΟΠΣΥΔ σωστά τα τυπικά τους προσόντα και δεν συμπλήρωσαν το πεδίο με τη συνάφεια στους τίτλους τους, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί στο alfavita.gr

Τη συμπερίληψή τους στον κύριο ή επικουρικό πίνακα της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 ζητά ομάδα εκπαιδευτικών που απορρίφθηκαν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους που απέστειλαν στο alfavita.gr τονίζουν ότι το πρόβλημά τους οφείλεται σε «αμέλεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης», οι οποίες «δεν καταχώρισαν σωστά τα τυπικά μας προσόντα (μεταπτυχιακά ή σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή ή τη Σχολική Ψυχολογία) και κυρίως δεν συμπλήρωσαν το πεδίο με τη συνάφεια στους τίτλους μας».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν παράλληλα «να επιληφθεί του θέματός μας η ΔΟΕ», αλλά και «να γίνει σύσταση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αποφυγή ανάλογων παραλείψεων στο μέλλον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των απορριπτέων εκπαιδευτικών της προκήρυξης 3ΕΑ/2019:

Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών που βρισκόμαστε στον πίνακα απορριπτέων της προκήρυξης 3ΕΑ/2019, παρόλο που διαθέτουμε το τυπικό προσόν ένταξης για τον κύριο ή επικουρικό πίνακα.

aporipteoi

Ο λόγος για τον οποίο απορρίφθηκε η αίτησή μας οφείλεται σε αμέλεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι οποίες ανέλαβαν τη συμπλήρωση των στοιχείων μας στον opsyd. Πιο συγκεκριμένα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν καταχώρισαν σωστά τα τυπικά μας προσόντα (μεταπτυχιακά ή σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή ή τη Σχολική Ψυχολογία) και κυρίως δεν συμπλήρωσαν το πεδίο με τη συνάφεια στους τίτλους μας, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Ως αποτέλεσμα, αν και διαθέτουμε τα τυπικά προσόντα, το σύστημα μας προσπερνά λόγω αυτού του κενού, για το οποίο οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δηλώνουν αδυναμία διόρθωσης, διότι δεν έχουν πρόσβαση στον opsyd.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ευθύνη για το ανωτέρω λάθος δεν είναι δική μας και βαρύνει αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρου τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή στις Συμπληρωματικές οδηγίες ΟΠΣΥΔ για την ενημέρωση φακέλων εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις που αναρτήθηκαν στον opsyd.

Ζητούμε:

  • Η παράλειψη αυτή των Διευθύνσεων να μην μας στερήσει την ένταξη στον κύριο ή επικουρικό πίνακα κατά περίπτωση, σύμφωνα με το προσόν ένταξης που διαθέτουμε.
  • Να επιληφθεί του θέματός μας η ΔΟΕ, καθώς ο ΑΣΕΠ δεν εγγυάται ότι θα διευθετηθεί το θέμα μας μέσω της ένστασης και βιώνουμε μια κατάσταση αβεβαιότητας και αγωνίας.
  • Να γίνει σύσταση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αποφυγή ανάλογων παραλείψεων στο μέλλον, που μπορούν να μας στερήσουν την εργασία μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
Αβεβαιότητα για τα όρια ηλικίας και νέες ρυθμίσεις απασχόλησης ενισχύουν το κύμα συνταξιοδοτήσεων
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
Μια καθημερινότητα που θυμίζει περισσότερο αγώνα δρόμου παρά παιδαγωγική διαδικασία.
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
ΜΑΚΡΟΝ.jpg
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Η πρόταση για «μία μέρα χωρίς ίντερνετ» και το μήνυμα για τα όρια της ψηφιακής ζωής
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Σκάκι στα σχολεία
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης
Μια είδηση των τελευταίων ημερών από τη Νέα Υόρκη δύσκολα θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητη, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όσα αποκαλύπτει.
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης