tsanta
Το ζήτημα ανέκυψε από «αμέλεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης», οι οποίες δεν καταχώρισαν στον ΟΠΣΥΔ σωστά τα τυπικά τους προσόντα και δεν συμπλήρωσαν το πεδίο με τη συνάφεια στους τίτλους τους, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί στο alfavita.gr

Τη συμπερίληψή τους στον κύριο ή επικουρικό πίνακα της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 ζητά ομάδα εκπαιδευτικών που απορρίφθηκαν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους που απέστειλαν στο alfavita.gr τονίζουν ότι το πρόβλημά τους οφείλεται σε «αμέλεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης», οι οποίες «δεν καταχώρισαν σωστά τα τυπικά μας προσόντα (μεταπτυχιακά ή σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή ή τη Σχολική Ψυχολογία) και κυρίως δεν συμπλήρωσαν το πεδίο με τη συνάφεια στους τίτλους μας».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν παράλληλα «να επιληφθεί του θέματός μας η ΔΟΕ», αλλά και «να γίνει σύσταση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αποφυγή ανάλογων παραλείψεων στο μέλλον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των απορριπτέων εκπαιδευτικών της προκήρυξης 3ΕΑ/2019:

Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών που βρισκόμαστε στον πίνακα απορριπτέων της προκήρυξης 3ΕΑ/2019, παρόλο που διαθέτουμε το τυπικό προσόν ένταξης για τον κύριο ή επικουρικό πίνακα.

aporipteoi

Ο λόγος για τον οποίο απορρίφθηκε η αίτησή μας οφείλεται σε αμέλεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι οποίες ανέλαβαν τη συμπλήρωση των στοιχείων μας στον opsyd. Πιο συγκεκριμένα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν καταχώρισαν σωστά τα τυπικά μας προσόντα (μεταπτυχιακά ή σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή ή τη Σχολική Ψυχολογία) και κυρίως δεν συμπλήρωσαν το πεδίο με τη συνάφεια στους τίτλους μας, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Ως αποτέλεσμα, αν και διαθέτουμε τα τυπικά προσόντα, το σύστημα μας προσπερνά λόγω αυτού του κενού, για το οποίο οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δηλώνουν αδυναμία διόρθωσης, διότι δεν έχουν πρόσβαση στον opsyd.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ευθύνη για το ανωτέρω λάθος δεν είναι δική μας και βαρύνει αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρου τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή στις Συμπληρωματικές οδηγίες ΟΠΣΥΔ για την ενημέρωση φακέλων εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις που αναρτήθηκαν στον opsyd.

Ζητούμε:

  • Η παράλειψη αυτή των Διευθύνσεων να μην μας στερήσει την ένταξη στον κύριο ή επικουρικό πίνακα κατά περίπτωση, σύμφωνα με το προσόν ένταξης που διαθέτουμε.
  • Να επιληφθεί του θέματός μας η ΔΟΕ, καθώς ο ΑΣΕΠ δεν εγγυάται ότι θα διευθετηθεί το θέμα μας μέσω της ένστασης και βιώνουμε μια κατάσταση αβεβαιότητας και αγωνίας.
  • Να γίνει σύσταση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αποφυγή ανάλογων παραλείψεων στο μέλλον, που μπορούν να μας στερήσουν την εργασία μας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσίπρας αλέξης
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο αναδεικνύει την πίεση στους εκπαιδευτικούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα καθηγητή που εργάζεται και ως delivery....
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησε η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο - Το χρονικό της αποκάλυψης και τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
καλογρια
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
Εισαγγελικές διαστάσεις και πειθαρχικός έλεγχος για προβολή ταινίας τρόμου σε σχολική αίθουσα στον Βόλο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη