«Τα σχολεία δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη για να λειτουργήσουν»
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να επισκέπτεται ο κύριος Μπακογιάννης τα σχολεία της περιοχής μας για να προωθήσει προγράμματα ανακύκλωσης την ίδια ώρα που έχει στερήσει από τα σχολεία τα λιγοστά χρήματα που δικαιούνται για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και έχει αφήσει απλήρωτες τις σχολικές τροχονόμους και τις συμβασιούχες καθαρίστριες.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΠΕ «Ο Παρθενώνας» καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων της Γ’ Δόσης στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Αθηναίων, με αποτέλεσμα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Αθήνας να αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες, αφού η τελευταία φορά που δόθηκαν χρήματα στα σχολεία ήταν τον Ιούλιο! 

Σύμφωνα με την Σχολική Επιτροπή, η καθυστέρηση της εκταμίευσης και της κατανομής των χρημάτων στα σχολεία οφείλεται στο γεγονός ότι ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης, επιθυμεί η διαδικασία αυτή να γίνει από τις  14 νέες σχολικές επιτροπές οι οποίες αποφασίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο και όχι από τις 2 υφιστάμενες. Η ίδρυση των σχολικών επιτροπών δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ μόλις στις 19 Νοέμβρη,  δεν έχουν ακόμα στελεχωθεί, ενώ όσοι έχουν μια στοιχειώδη σχέση με οικονομική διαχείριση ξέρουν ότι οι διαδικασίες που θα κάνουν ικανή τη λειτουργία τους είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Μέχρι τότε ο δρόμος είναι ένας: τα σχολεία ξεμένουν ακόμα και από τα στοιχειώδη για την λειτουργία τους.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φλωράτου καλεί τα σχολεία να «ενημερώσουν» τις σχολικές τροχονόμους ότι θα καθυστερήσει η πληρωμή τους, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις συμβασιούχες καθαρίστριες, αφού η εκταμίευση των χρημάτων που προβλέπονται για την πληρωμή τους από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ γίνεται από τις σχολικές επιτροπές. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί που στηρίζουν τη λειτουργία των σχολείων μας – με «μποναμάδες» αντί για κανονικό μισθό – κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι ακόμα και μέσα στις γιορτές!

Αυτά φυσικά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Μπακογιάννη και την δημοτική του αρχή. Θεωρεί ότι τα σχολεία μπορούν να λειτουργούν «στον αυτόματο» και  ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να δουλεύουν απλήρωτοι. Δεν μας κάνει εντύπωση. Εξάλλου η αναζήτηση χορηγών, προγραμμάτων και «ευεργετών» τύπο Νιάρχου και Λάτση για τη λειτουργία των σχολείων μας είναι πια μια πάγια τακτική και από τις προηγούμενες και από την παρούσα δημοτική αρχή.  Η σπουδή της δημοτικής αρχής φαίνεται μόνο όταν πρόκειται για την άρνηση παραχώρησης σχολικού χώρου για τα μαθήματα της Πακιστανικής κοινότητας  – που μετά από μεγάλη κινητοποίηση πάρθηκε πίσω – κι όταν πρόκειται να διωχθούν προσφυγόπουλα μαθητές μας από το κέντρο της Αθήνας για να βρεθούν στα στρατόπεδα της ντροπής μακριά από τον αστικό ιστό. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να επισκέπτεται ο κύριος Μπακογιάννης τα σχολεία της περιοχής μας για να προωθήσει προγράμματα ανακύκλωσης την ίδια ώρα που έχει στερήσει από τα σχολεία τα λιγοστά χρήματα που δικαιούνται για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και έχει αφήσει απλήρωτες τις σχολικές τροχονόμους και τις συμβασιούχες καθαρίστριες.

Απαιτούμε να δοθούν τώρα τα χρήματα στα σχολεία.

Να πληρωθούν άμεσα οι σχολικοί τροχονόμοι και οι συμβασιούχες καθαρίστριες.

σχετικά άρθρα

Κοροναϊός: Κορύφωση «σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες», σύμφωνα με επιστήμονες
Κοροναϊός: Κορύφωση «σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες», σύμφωνα με επιστήμονες
Υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν γνωρίζουμε για τον ιό, κυρίως για τους μηχανισμούς μετάδοσής του, σημειώνει Κινέζος ειδικός
Κοροναϊός: Κορύφωση «σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες», σύμφωνα με επιστήμονες
Ερυθρά Θάλασσα: Μία τεράστια φυσική πηγή ρυπογόνων αερίων υδρογονανθράκων
Ερυθρά Θάλασσα: Μία τεράστια φυσική πηγή ρυπογόνων αερίων υδρογονανθράκων
Από το βυθό της εκλύονται ποσότητες που ξεπερνούν ακόμα και τη ρυπογόνο δραστηριότητα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών
Ερυθρά Θάλασσα: Μία τεράστια φυσική πηγή ρυπογόνων αερίων υδρογονανθράκων