Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τον δήμο Αθηναίων για παρακράτηση χρημάτων των σχολείων
Χωρίς χρήματα έχουν μείνει τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με καταγγελία του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης» - Αδυνατούν να αγοράσουν υλικά και να επισκευάσουν τις αίθουσες

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στη χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων προς τις σχολικές μονάδες της Αθήνας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης», η καθυστέρηση οφείλεται σε λανθασμένους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και, συγκεκριμένα, στην αναδιαμόρφωση των σχολικών επιτροπών χωρίς τη λήψη αναγκαίων μέτρων. 

Μάιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε βασικές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των σχολικών τροχονόμων.

Να δοθούν τώρα τα χρήματα στα σχολεία του Δήμου Αθήνας και να μην παρακρατούνται από τη δημοτική αρχή!

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στη χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων προς τις σχολικές μονάδες της Αθήνας. Σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης», η καθυστέρηση οφείλται σε λαθεμένους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και, συγκεκριμένα, στην αναδιαμόρφωση των σχολικών επιτροπών χωρίς τη λήψη αναγκαίων μέτρων. 

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, τα σχολεία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε βασικές οικονομικές ανάγκες (αγορά υλικών, επισκευές), ενώ έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των σχολικών τροχονόμων.

Η καταγγελία του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»:

Χωρίς χρήματα έχουν μείνει τα σχολεία σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση του Δήμου της Αθήνας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν καμία απολύτως ανάγκη τους, ούτε καν τις επείγουσες που αφορούν την καθημερινότητα της σχολικής μονάδας (επισκευές φωτοτυπικών, χαρτί, μελάνια κ.λπ.). Τα ταμεία τους είναι κυριολεκτικά άδεια!

Την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό το ζήτημα έχει η δημοτική αρχή  της Αθήνας, γιατί ενώ τα χρήματα της γ’ δόσης έχουν εκταμιευτεί, δεν έχουν αποδοθεί στις δύο σχολικές επιτροπές που λειτουργούν ως σήμερα.

 Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αντικαταστήσει τις δύο σχολικές επιτροπές (Α’ βάθμια και Β’ βάθμια) με επτά νέες για κάθε βαθμίδα, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν πήρε εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα για τη συγκρότησή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν καθυστερήσει όλα, με πιο ακραίο το γεγονός της απόδοσης της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τα σχολεία σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν φτάνει που η κρατική επιχορήγηση είναι ελάχιστη σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων, η παρακράτησή της έχει εντείνει ακόμα περισσότερο όλα τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου. Η απόφαση της δημοτικής αρχής να παρακρατήσει την γ’ δόση και να μην την αποδώσει στα σχολεία για να την χρησιμοποιήσουν αποτελεί πράξη καταγγελτέα και μέγιστο ατόπημα. Οδηγεί επίσης στη μη καταβολή  της πενιχρής αποζημίωσης που λαμβάνουν οι σχολικοί τροχονόμοι.

Απαιτούμε:

         Να αποδοθούν ΤΩΡΑ όλα τα χρήματα στις υπάρχουσες σχολικές επιτροπές (μέχρι τη συγκρότηση των νέων) με την εντολή να τα αποδώσουν ΟΛΑ στα σχολεία με βάση τον αλγόριθμο απόδοσης, χωρίς να παρακρατήσουν κανένα ποσό.

Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 28/11, στις 14.30, στο δημαρχείο της Αθήνας, Λιοσίων 22, πλ. Βάθης

 

σχετικά άρθρα

Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Αυξήστε τις ώρες Φυσικής Αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Αναβαθμίστε τον Σχολικό Αθλητισμό. Εντάξτε μάθημα Αγωγής Υγείας στα Δημοτικά...
Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού
Η ερώτηση των βουλευτών κατατέθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Β' Πειραιά, Τρύφωνα Αλεξιάδη
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού