Σχολεία πλημμύρισαν με την πρώτη βροχή

Πλημμύρες σε σχολεία της Νέας Ιωνίας και άλλα κτιριακά προβλήματα καταγγέλλουν με ερώτησή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο, ζητώντας μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία.

Συγκεκριμένα σημειώνουν:

«Διανύουμε ήδη το δεύτερο 10ήμερο του Νοέμβρη και σε πολλά σχολεία του δήμου μας, οι πρώτες βροχές επιβεβαίωσαν τις σοβαρές και εκτεταμένες ελλείψεις που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τη συντήρησή τους, καθώς τα νερά της βροχής πλημμύρισαν αίθουσες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, δεν έχουν ξεκινήσει καν.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας η πρώτη νεροποντή έδειξε με τον πιο εμφανή τρόπο την αδιαφορία παλιάς και νέας δημοτικής αρχής για επισκευές που έπρεπε να έχουν γίνει και ότι τα ψίχουλα που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν επαρκούν ούτε για βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε νερά, τα πλακάκια στο δάπεδο έχουν ανασηκωθεί από την υγρασία, ενώ στους τοίχους και την οροφή η υγρασία έχει αφήσει ολοφάνερα τα σημάδια της.

Στο 6ο Νηπιαγωγείοοι νηπιαγωγοί περιμένουν από το δήμο ακόμα να φέρει την προκάτ αίθουσα για τη στέγαση των γραφείων του συλλόγου διδασκόντων. Η έλλειψη χώρου έχει σαν αποτέλεσμα πολλά από τα εκπαιδευτικά υλικά και τα μικροέπιπλα να βρίσκονται έξω από το κτίριο, σκεπασμένα με νάιλον σακούλες με πρωτοβουλία των ίδιων των εκπαιδευτικών εκτεθειμένα στις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Σχολεία Νέας Ιωνίας

Η "νέα" αίθουσα διδασκαλίας, που δημιουργήθηκε στο χώρο που στεγαζόταν το γραφείο των νηπιαγωγών και το Τμήμα Ένταξης, με την προχθεσινή βροχή πλημμύρισε... επειδή δεν έχει επισκευαστεί η μόνωση της ταράτσας. Το πρόβλημα είναι γνωστό και στην προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί δεν είναι τωρινό. Είναι σωστό να παίρνουν τις σφουγγαρίστρες οι νηπιαγωγοί κάθε φορά που βρέχει; Είναι λύση, όπως προσπαθούν μερικοί, επιχειρώντας να υποβαθμίσουν αυτή την κατάσταση, να λένε "πάρτε ένα σφουγγαρόπανο" αντί να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, όπως είναι υποχρεωμένοι, και να διεκδικήσουν χρήματα για τη συντήρηση των σχολείων και για την εξάλειψη αυτών των προβλημάτων;

Στο 11ο και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, ακόμα και μετά την περσινή επισκευή της οροφής παρατηρούνται νέα φουσκώματα και νέες πτώσεις σοβάδων σε καινούρια σημεία. Μάλιστα μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να κτίσει μια νέα αίθουσα Νηπιαγωγείου στο υπόστεγο του προαύλιου χώρου των σχολείων, συνεχίζεται η εκ περιτροπής ταλαιπωρία των μαθητών του δημοτικού με την αλλαγή αίθουσας κάθε βδομάδα, αφού το καινούριο τμήμα του νηπιαγωγείου στεγάζεται προσωρινά σε μία από τις αίθουσες των δημοτικών και το έργο δεν φαίνεται να τελειώνει πριν τα Χριστούγεννα.

Σχολεία Νέας Ιωνίας

Στο παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο ΚΕΒΡΕΦΟ νηπιαγωγός και γονείς αναγκάστηκαν για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών υλικών επειδή δεν υπάρχουν ράφια να αναζητούν από τα Supermarkets χάρτινες ή πλαστικές κατασκευές τοποθέτησης διαφημιστικών προϊόντων (που τα πολυκαταστήματα δεν τις χρειάζονταν πια και τις είχαν αποσύρει) για να τα χρησιμοποιήσουν ως ραφιέρες.

Στο ίδιο νηπιαγωγείο δεν υπάρχει ξεχωριστή τηλεφωνική και διαδικτυακή σύνδεση, ενώ ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ο προσωπικός φορητός της νηπιαγωγού και ο εκτυπωτής δώρο κάποιου γονέα.

Σχολεία Νέας Ιωνίας

Με δεδομένο ότι αυτά τα προβλήματα θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται λόγω της παραπέρα μείωσης των δαπανών κατά 150 εκατ. για την Παιδεία, όπως προβλέπει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2020», οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ρωτούν τη Δημοτική Αρχή: «Τι μέτρα θα πάρετε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη βροχή, όπως και τι ενέργειες θα κάνετε ώστε να διεκδικήσετε επαρκή χρηματοδότηση για την ουσιαστική λειτουργία και τον επαρκή εξοπλισμό των σχολικών κτηρίων;».

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Η δημαρχία Μπακογιάννη που έδωσε μέσα σε μια συνεδρίαση 2.000.000 ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή του "μεγάλου περίπατου", δε βρήκε να δώσει ούτε ένα...
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Το alfavita.gr δημοσιεύει την άποψη δέκα μαθητών για τα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία