Κόνιτσα: Φασιστικά συνθήματα σε τοίχους σχολείου κατά του Πολυτεχνείου
Ακροδεξιά πρόκληση στην Κόνιτσα

Φασιστικά συνθήματα ανέγραψαν άγνωστοι στο χώρο του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας, θέλοντας να προκαλέσουν εντάσεις εν όψει της μαθητικής εορτής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα φασιστικά συνθήματα στρέφονται κατά εκπαιδευτικών, της Αριστεράς, ενώ αναπαράγουν τον ακροδεξιό μύθο πως στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί.

Ακολουθεί η σχετική καταγγελία από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, καθώς και φωτογραφικό υλικό του e-konitsa.gr:

Καταδικάζουμε την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων σε τοίχους σχολείου

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ–Ι καταγγέλλει την εισβολή αγνώστων στο Λύκειο της Κόνιτσας με σκοπό την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων και συνθήματα μίσους στους τοίχους του σχολείου.

 Ενόψει των εορτασμών του πολυτεχνείου κάποιοι επιμένουν να διαστρεβλώνουν την ιστορία και με αυτόν τον ακραίο τρόπο δείχνουν την εναντίωσή τους στον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης των Φοιτητών ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Συγχαίρει παράλληλα την ετοιμότητα και την αντίδραση μαθήτριας η οποία με δημόσια τοποθέτησή της δήλωσε τη διαφωνία της τόσο με την ενέργεια αυτή, όσο και με το περιεχόμενο των συνθημάτων.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει καθήκον να υπερασπίζεται τα δημοκρατικά ιδεώδη, να αντιπαλεύει με όλο του το είναι το φασισμό και τους εκφραστές του, να αγωνίζεται για την ελευθερία και την ειρήνη και να προωθεί τις αξίες της αλληλεγγύης, της συναδέλφωσης και την ελευθερία του λόγου.

Την ώρα που ο φασισμός κάνει την επανεμφάνισή του, οποιαδήποτε ανοχή  σε οπαδούς και υμνητές του είναι επικίνδυνη.

Η παιδεία αποτελεί το ανάχωμα που μπορεί να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές, συμπεριφορές  που προσβάλλουν και ακυρώνουν την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ως σωματείο, τέλος, δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια ενέργεια ατόμων που σκοπό έχουν να εκφράζουν φασιστικές αντιλήψεις.

Φασιστικά συνθήματα

 

 

 

σχετικά άρθρα