Ψηφίστηκαν στη Βουλή οι διατάξεις για ειδική αγωγή, μαθητεία ΕΠΑΛ, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΕΛΚΕ ΕΚΠΑ-ΑΠΘ
Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν:

Την ειδική αγωγή, την προθεσμία έναρξης του προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας» στα ΕΠΑΛ, τη χρηματοδότηση που απαιτείται για τη διεξαγωγή εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας το Νοέμβριο του 2019, την εγγραφή των φοιτητών του πρώην Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τη διευκρίνιση ότι η φράση «Σύνοδος Προέδρων ΤΕΙ» ή ισοδύναμη, νοείται ως η Σύνοδος Πρυτάνεων.

Ειδικότερα:

- Καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του αριθμού των εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα που διδάσκουν τα τμήματα ένταξης, ενώ καθορίζεται μέγιστος αριθμός μαθητών για την τοποθέτηση και δεύτερου εκπαιδευτικού. Θεσμοθετούνται επίσης οργανικές θέσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευσης και καθορίζονται ειδικότητες και προϋποθέσεις. Δημιουργούνται ακόμη νέες οργανικές θέσεις που θα διατεθούν για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. 

- Επανακαθορίζεται το χρονικό διάστημα έναρξης του προγράμματος του «Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας» ήτοι από την έναρξη του σχολικού έτους έως 15 Νοεμβρίου (και όχι έως 31 Οκτωβρίου που προβλέπεται).

- Επιτρέπεται η επιχορήγηση των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας για τις δράσεις, εργασίες και προμήθειες που σχετίζονται με την προετοιμασία των εξετάσεων του Νοεμβρίου 2019 για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

- Θεωρείται ότι οι φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του παραρτήματος Μουδανιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εντάχθηκαν αυτοδίκαια, από την ημερομηνία κατάργησής του (31-10-18), στο αντίστοιχο τμήμα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι (και ήδη ενταγμένο στο Πανεπιστήμιο Πατρών). Για τους προαναφερόμενους φοιτητές εφαρμόζονται από τότε που ίσχυσαν οι διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4610/2019 (ένταξη στο πανεπιστήμιο Πατρών, διεξαγωγή εξεταστικών διαδικασιών κτλ.

 

eidiki a

 

eidiki

eidiki

000.png

01.png

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimoi_1.jpg
Προσλήψεις σε Δήμους: Το Υπουργείο Εσωτερικών άναψε το “πράσινο φως” για νέες θέσεις
Με αποφάσεις της υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη εγκρίνεται η απασχόληση προσωπικού σε δήμους όλης της χώρας – Δείτε αναλυτικά τον πίνακα
Προσλήψεις σε Δήμους: Το Υπουργείο Εσωτερικών άναψε το “πράσινο φως” για νέες θέσεις
τεμπη
Τέμπη: Ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης της δίκης για το δυστύχημα
Ορίστηκε η ημερομηνία που θα ανοίξει το μεγάλο κεφάλαιο της δικαστικής διερεύνησης της τραγωδίας με τους 57 νεκρούς
Τέμπη: Ορίστηκε η έναρξη της δίκης για το δυστύχημα - Ποιοι θα βρεθούν στο εδώλιο
ντουντουκα
Σκληρή αντίδραση εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους διωκόμενους συναδέλφους»
Μαζική κινητοποίηση ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ενάντια στις διώξεις για τις εξετάσεις PISA – Στήριξη στα μέλη της Ε ΕΛΜΕ-Θ
Σκληρή αντίδραση εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους διωκόμενους συναδέλφους»