Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ για το Πολυτεχνείο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973, μνήμη για τη Δημοκρατία»

Η 17 Νοέμβρη κάθε χρόνο αποτελεί μέρα μνήμης του ηρωικού ξεσηκωμού της νεολαίας, και συνολικά του ελληνικού λαού, απέναντι στο 7χρονο δικτατορικό και φασιστικό καθεστώς. Η αντίσταση απέναντι στη Χούντα των συνταγματαρχών, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης, έμπνευσης και παραδειγματισμού για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. 

46 χρόνια μετά, πολλά από τα αιτήματα εκείνης της εποχής παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες για τη διεκδίκησή τους. Ο αγώνας για εργασία, για ουσιαστική και ποιοτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για δημόσια δωρεάν υγεία, για την προάσπιση και διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών παραμένει αταλάντευτος.

Αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα σήμερα όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στους νοσταλγούς των φασιστικών καθεστώτων, στην προσπάθεια επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. και να βρεθούμε απέναντι στις πολιτικές του ακραίου εθνικισμού, της ακροδεξιάς ρητορικής που γεννά μισαλλοδοξία και ρατσισμό. Τα παραδείγματα πολλά την τελευταία περίοδο.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε καλεί όλους τους συναδέλφους, τη νέα γενιά, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό παρόν μνήμης αλλά και συνεχούς αντίστασης και αγώνα για πραγματική δημοκρατία στην καθημερινότητά μας αλλά και σε κάθε κοινωνική έκφανση. Είναι χρέος να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. 

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια την Κυριακή 17 Νοεμβρίου για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, για ουσιαστική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, για προάσπιση της ελευθερίας, της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και το δικαίωμα στην εργασία.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Στρατολογική κατάσταση: Οι νέοι κανόνες για έκδοση, χρήση και επιβεβαίωση εγγράφων
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος έκανε επέμβαση στην Αθήνα μέσω Κίνας και έγραψε ιστορία στην τηλεχειρουργική
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων