Μόνο ένας στους δύο φοιτητές πήρε μετεγγραφή για κοινωνικούς-οικονομικούς λόγους
Αποτελέσματα μετεγγραφών 2019 –2020

Μόλις μια στις δύο αιτήσεις μετεγγραφών εγκρίθηκαν εφέτος από το Υπουργείο Παιδείας, από τη "μεγάλη" κατηγορία των αιτούντων με κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο, εφέτος υποβλήθηκαν 10.753 αιτήσεις με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια), από τις οποίες 70 υποβλήθηκαν από φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, 147 από φοιτητές οι οποίοι δήλωσαν ότι εμπίπτουν στις κατηγορίες της παραγράφου 8 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και οι υπόλοιπες 10.536 από φοιτητές οι οποίοι δήλωσαν ότι πληρούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Από αυτούς μετεγγράφονται 5.434 φοιτητές εκ των οποίων οι 145 είναι οι δικαιούχοι της υποπαραγράφου β της παρ. 8 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και οι 50 είναι Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, δηλαδή λίγοι περισσότεροι από τους μισούς.

Επιπλέον, υποβλήθηκαν 3.883 αιτήσεις από αδελφούς προπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του στοιχείου ε) της παρ. 8 του ν.4332/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίοι μετεγγράφηκαν σχεδόν όλοι (3.868) , αφού το κριτήριο αυτό είναι αντικειμενικό και δύσκολα απορρίπτεται αίτηση.

Τέλος υποβλήθηκαν 52 αιτήσεις από φοιτητές κυπριακής καταγωγής, εκ των οποίων κρίθηκαν επιτυχόντες οι 31.

Δείτε περισσότερα εδώ

σχετικά άρθρα

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για τη διακοπή επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς
Παρέμβαση Ρουβίκωνα για τη διακοπή επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας μετά από καταγγελίες για διακοπή επιμορφωτικού προγράμματος μετά από παρέμβαση της Εκκλησίας
Παρέμβαση Ρουβίκωνα για τη διακοπή επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς