Παραιτήθηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη από δήμο Αθηναίων και Τεχνόπολη
Σάλος από τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και του πάνελ της εκπομπής του για τη φοιτήτρια που δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ

Την παραίτησή της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολις, υπέβαλλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες για τα χυδαία σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και των συνεργατών του στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι εικοσάχρονος φοιτητής εκσπερμάτισε στην πλάτη της κοπέλας, στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Ο γνωστός πανελίστας και δημοσιογράφος μετέδωσε την είδηση, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι παρευρισκόμενοι σχολίαζαν με υπονοούμενα και γελούσαν περιπαικτικά, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Στην εκπομπή που ακολούθησε, ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του απολογήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι καταδικαστέα από όλους και ότι δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν κανέναν με τα σχόλια τους, καθώς ήταν μια άτυχη στιγμή. Η «συγγνώμη» αυτή δεν φαίνεται να έπεισε πολλούς και τα σχόλια για την απρεπή συμπεριφορά του παρουσιαστή κορυφώθηκαν.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος, είχε ζητήσει την αποπομπή της Κατερίνας Γκαγκάκη μετά από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τη διακωμώδηση ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ, στην οποία μετείχε η πρόεδρος του ΔΣ της Τεχνόπολης.

σχετικά άρθρα