«Η ΝΔ ταυτίζει με την τρομοκρατία παιδιά με πολιτικές συμπεριφορές που δεν συμφωνεί»
Η ΝΔ επιχειρεί να ταυτίσει με την τρομοκρατία χιλιάδες παιδιά, με παραβατικές συμπεριφορές ή απλώς πολιτικές συμπεριφορές με τις οποίες διαφωνεί τόνισε ο ο βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - Δηλώσεις στους ραδιοσταθμούς Θέμα 104,6 FM & Real FM

Για τον αποκλεισμό της ΑΣΟΕΕ από τα ΜΑΤ

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση και για αυτό προσφεύγει σε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Δέχεται από την πλειοψηφία των πολιτών κριτική για το τρόπο που χειρίζεται το προσφυγικό. Όχι από μια κατεύθυνση μόνο, από πολλές. Αντιδράσεις που έρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα. Και προσπαθεί, με κινήσεις όπως αυτή, να αλλάξει την ατζέντα. Να απαντήσει επικοινωνιακά, με το γνωστό «νόμος και τάξη», στην κατάρρευση της πολιτικής της» τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Σε ερώτηση πώς η κυβέρνηση το επιτυγχάνει αυτό, ο Νίκος Φίλης σημείωσε πως η ΝΔ «δημιουργεί ένα άτοπο «συνεχές» ανάμεσα στους μπαχαλάκηδες και την εγκληματική τρομοκρατία. Αυτή που έχει συνωμοτικές διαδικασίες, όπλα, σχεδιασμούς για δολοφονίες και ληστείες. Καμία σχέση. Άλλα μέσα και άλλοι στόχοι. Άλλο η εγκληματική τρομοκρατία, άλλο τα κοινωνικά φαινόμενα βίας, που προφανώς καταδικάζουμε, όπως να σπάσει κάποιος σε πορεία μια βιτρίνα.

Η τιμωρία πρέπει να είναι αναλογική. Πρόκειται για βασική αρχή του ποινικού δικαίου. Αλλιώς, όταν ταυτίζουμε τους εγκληματίες τρομοκράτες με τους εκατοντάδες ή χιλιάδες νέους που έχουν παραβατική συμπεριφορά, δίνουμε τροφή στην τρομοκρατία και προσφέρουμε κακή υπηρεσία στη Δημοκρατία μας. 

Αυτό πάει να κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Να ταυτίσει με την τρομοκρατία χιλιάδες παιδιά, με παραβατικές συμπεριφορές ή απλώς πολιτικές συμπεριφορές με τις οποίες διαφωνεί».

Για τα ανοιχτά - κλειστά πανεπιστήμια 

Κανείς δεν θέλει να υπάρχουν στα πανεπιστήμια φαινόμενα ξένα με την εκπαίδευση και την έρευνα. Αλλά τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά. Δυστυχώς, πάρθηκε μια αψυχολόγητη απόφαση από τη Σύγκλητο να κλείσει το πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα. Δεν ξέρω αν υπήρξε κυβερνητικός χειρισμός για να ληφθεί μια τόσο αρνητική απόφαση. Τα πανεπιστήμια δεν έκλεισαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Λειτουργούσαν. Τώρα κλείνουν πρώτη φορά. Δείτε για παράδειγμα τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου. Πολύ σωστά αποφάσισε, όταν τέθηκε το θέμα, να μείνει το ίδρυμα ανοιχτό.

Για την επαναφορά ποινικοποίησης της βλασφημίας 

Έρχεται στον ποινικό κώδικα διάταξη για την κακόβουλη βλασφημία. Επαναφέρουν τη μεσαιωνική αρχή, όποιος βρίζει τα θεία να τιμωρείται με έως δύο έτη φυλάκιση. Αυτό, και το λέω έχοντας υπόψη την ευρωπαϊκή εμπειρία, είναι η αρχή ενός φονταμενταλισμού. Θα πλήξει τη δυνατότητα των πολιτών να εκφράζονται ή να παρακολουθούν ένα καλλιτεχνικό έργο, που δεν αρέσει σε ακροδεξιούς ή άλλους φανατικούς παρα-χριστιανούς. Θυμάστε τι έγινε στο Χυτήριο με το Corpus Christi. Αυτό νομοθετεί σήμερα η κυβέρνηση. Το λιντσάρισμα εναντίον διαφορετικών απόψεων, εντείνοντας ένα κλίμα περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης. 

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση, επειδή αποτυγχάνει σε άλλους τομείς της πολιτικής της, προσπαθεί να δημιουργήσει για το δικό της ακροατήριο μια συνοχή ιδεολογική, με βάση αντιδραστικές -και μάλιστα νομοθετημένες πια- αντιλήψεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Braille
ΟΑΕΔ: Εγγραφές στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζομένων ηλικίας από 18 έως 58 ετών, στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του...
ΟΑΕΔ: Εγγραφές στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών