Ένας αναπληρωτής αντιστοιχεί σε τρεις μόνιμους καθηγητές
Το ποσοστό των αναπληρωτών στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερο, καθώς στον αριθμό των μονίμων συνυπολογίζονται στελέχη εκπαίδευσης και αποσπασμένοι σε φορείς - Του Πάνου Ντούλα

Έπρεπε να περάσουν 2 ολόκληροι μήνες (!) από την έναρξη του διδακτικού έτους για να καλυφθούν – επιτέλους- όλα τα κενά στα σχολεία κατά 99%.

Με 38.000 (!!!) συμβασιούχους αναπληρωτές, βεβαίως, αριθμός-ρεκόρ. Αυτοί οι συνάδελφοι καλύπτουν πραγματικά κενά, αφού δεν έχει διοριστεί στην ουσία άνθρωπος από την αρχή του Μνημονίου.

Θα απολυθούν τον Ιούνη και του χρόνου μπορεί να επαναπροσληφθούν κάπου αλλού, μακριά από τον προηγούμενο τόπο εργασίας (αν ξαναδουλεψουν).

Πλέον, σχεδόν το 1/4 των εργαζομένων στην εκπαίδευση είναι με ελαστική εργασία, με κάποια σχολεία, ιδίως στην Ειδική, στην Πρωτοβάθμια και στην παραμεθόριο, να έχουν Συλλόγους Διδασκόντων που στην ουσία αλλάζουν ΚΑΘΕ χρόνο ολοκληρωτικά τη σύνθεσή τους.

Με όποιες, προφανώς, αρνητικές συνέπειες έχει αυτή η ταραχή στην παιδαγωγική συνέχεια στο σχολείο (κάθε χρόνο τα παιδιά αλλάζουν δασκάλους…), στον οικογενειακό προγραμματισμό κάθε συναδέλφου (πώς να κάνεις παιδιά έτσι;), στην ψυχική υγεία του εκπαιδευτικού προσωπικού, κτλ κτλ.

Μια χώρα με εκπαιδευτικούς- λάστιχο και μαθητές που δεν …μαθαίνουν είναι μια χώρα με Εκπαίδευση σε συνεχή ταραχή…

Αναπληρωτές

ΥΓ: Σημειωτέον ότι μες στον αριθμό των μονίμων συμπεριλαμβάνονται και οι περίπου 2.500 αποσπασμένοι σε φορείς κτλ, οι 500+ Συντονιστές, τα χιλιάδες στελέχη, κ.ά….

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εργατικο
Οινόφυτα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα με ακρωτηριασμό 22χρονου εργαζομένου
Ο 22χρονος εγκλωβίστηκε σε βιομηχανικό μηχάνημα επεξεργασίας μετάλλου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Οινόφυτα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα με ακρωτηριασμό 22χρονου εργαζομένου
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Ημερομηνίες πρόσληψης αναπληρωτών Ε Φάσης 2025/26-Ανάληψη υπηρεσίας-Δήλωση ΟΠΣΥΔ-Τοποθέτηση
Ημερομηνίες πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε Φάσης για το 2025-26 – Ανάληψη υπηρεσίας-Τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες-Αίτηση/δήλωση προτιμήσεων...
Ημερομηνίες πρόσληψης αναπληρωτών Ε Φάσης 2025/26-Ανάληψη υπηρεσίας-Δήλωση ΟΠΣΥΔ-Τοποθέτηση
Κλειστά σχολεία
Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Μπήκε ως πατέρας και έκλεψε πορτοφόλι
Ο δράστης έγινε αντιληπτός από εκπαιδευτικούς και διέφυγε πετώντας το πορτοφόλι στο προαύλιο – Καταγγελία από τη διεύθυνση του σχολείου (βίντεο)
Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Μπήκε ως πατέρας και έκλεψε πορτοφόλι