Ένας αναπληρωτής αντιστοιχεί σε τρεις μόνιμους καθηγητές
Το ποσοστό των αναπληρωτών στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερο, καθώς στον αριθμό των μονίμων συνυπολογίζονται στελέχη εκπαίδευσης και αποσπασμένοι σε φορείς - Του Πάνου Ντούλα

Έπρεπε να περάσουν 2 ολόκληροι μήνες (!) από την έναρξη του διδακτικού έτους για να καλυφθούν – επιτέλους- όλα τα κενά στα σχολεία κατά 99%.

Με 38.000 (!!!) συμβασιούχους αναπληρωτές, βεβαίως, αριθμός-ρεκόρ. Αυτοί οι συνάδελφοι καλύπτουν πραγματικά κενά, αφού δεν έχει διοριστεί στην ουσία άνθρωπος από την αρχή του Μνημονίου.

Θα απολυθούν τον Ιούνη και του χρόνου μπορεί να επαναπροσληφθούν κάπου αλλού, μακριά από τον προηγούμενο τόπο εργασίας (αν ξαναδουλεψουν).

Πλέον, σχεδόν το 1/4 των εργαζομένων στην εκπαίδευση είναι με ελαστική εργασία, με κάποια σχολεία, ιδίως στην Ειδική, στην Πρωτοβάθμια και στην παραμεθόριο, να έχουν Συλλόγους Διδασκόντων που στην ουσία αλλάζουν ΚΑΘΕ χρόνο ολοκληρωτικά τη σύνθεσή τους.

Με όποιες, προφανώς, αρνητικές συνέπειες έχει αυτή η ταραχή στην παιδαγωγική συνέχεια στο σχολείο (κάθε χρόνο τα παιδιά αλλάζουν δασκάλους…), στον οικογενειακό προγραμματισμό κάθε συναδέλφου (πώς να κάνεις παιδιά έτσι;), στην ψυχική υγεία του εκπαιδευτικού προσωπικού, κτλ κτλ.

Μια χώρα με εκπαιδευτικούς- λάστιχο και μαθητές που δεν …μαθαίνουν είναι μια χώρα με Εκπαίδευση σε συνεχή ταραχή…

Αναπληρωτές

ΥΓ: Σημειωτέον ότι μες στον αριθμό των μονίμων συμπεριλαμβάνονται και οι περίπου 2.500 αποσπασμένοι σε φορείς κτλ, οι 500+ Συντονιστές, τα χιλιάδες στελέχη, κ.ά….

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
patatakia
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού
Έρευνα: Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού