Thumbnail
Αναμένεται να απαγγελθεί η κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής

Με τρεις προσαγωγές ολοκληρώθηκε η επέμβαση των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), όπου συγκεντρωμένοι φοιτητές ζητούσαν να αρθεί η απόφαση της Συγκλήτου για κλείσιμο της σχολής.

Εκ των τριών προσαχθέντων ένας φοιτητής έχει συλληφθεί και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να του απαγγελθεί η κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Σύμφωνα με τον προσαχθέντα Κώστα Μαρματάκη, μέλους του ΜέΡΑ25, σημειώθηκε τραυματισμός φοιτητές από αστυνομικό της ΟΠΚΕ με άγνωστο μεταλλικό αντικείμενο (όχι κλομπ).

Η ανάρτηση του προσαχθέντα:

Πιο ψύχραιμα κι έξω από το περιπολικό πλέον, μερικά στοιχεία:

Μόλις ειδοποιήθηκα για την άγρια επίθεση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στους εκατοντάδες φοιτητές που εντελώς ειρηνικά απαιτούσαν να ανοίξει η ΑΣΟΕΕ, έτρεξα προς τα εκεί, τηλεφωνώντας σε όσους προλάβαινα (δικηγόρους, στελέχη οργανώσεων, φοιτητές, βουλευτές κοκ) για να έρθουν όσο συντομότερα γινόταν. Κατάφερα να περάσω με τον Kostas Daskas τα 2 μπλόκα των ΜΑΤ επί της Πατησίων που εμπόδιζαν οποιονδήποτε να προσεγγίσει τη σχολή. 

Μπήκαμε στην αυλή (κάτω) κι είδαμε αυτό το συγκλονιστικό θέαμα που φαίνεται στις φωτό: Καθαρά, δυνατά, αποφασισμένα βλέμματα & πρόσωπα μπροστά στην κεντρική είσοδο, σαν προστάτες της Σχολής, του Ασύλου, της Δημοκρατίας από την Αστυνομία, την Καταστολή, τον Αυταρχισμό.

Ζητήσαμε εξηγήσεις, μεταδίδαμε στους φωτορεπόρτερ πίσω μας στοιχεία που μας έδιναν τα παιδιά μέσω των κινητών τους, απαιτούσαμε την απομάκρυνσή των ΜΑΤ. Μας είπαν ότι θα συλληφθούν όλες/οι. Τους είπα ότι αυτοί κάνουν προσαγωγές, δεν συλλαμβάνουν. Υπάρχουν νόμοι. Η απάντηση: ναι αλλά θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και θα συλληφθούν. Εκεί η συζήτησε "βάρυνε" κι ακούστηκε από υπάλληλο των ΜΑΤ ότι "εδώ δεν είναι κανείς πάνω από μας".

Μας πήραν τα στοιχεία και μας ζήτησαν να βγούμε από την αυλή. Αρνηθήκαμε και παραμείναμε. Σε λίγο μας απαίτησαν πιο "άγρια" να απομακρυνθούμε, ανταλλάξαμε έντονες κουβέντες, ενώ από έξω έρχονταν άδειες κλούβες (προφανώς για να μεταφέρουν τους 10άδες φοιτητές που ήταν μπροστά στην πόρτα της Σχολής).

Έξω μαζευόταν πολύς κόσμος (στην Δεριγνύ και στην Χέυδεν). Ήταν κρίσιμο αυτό εκτιμώ για την μη προσαγωγή τελικά των παιδιών. 
Σε λίγο μας έβαλαν στο περιπολικό και μας πήγαν στην ΓΑΔΑ. Μαζί μας έφτασε κι ο φοιτητής που είχε τραυματιστεί με άγνωστο μεταλλικό αντικείμενο (όχι κλομπ) από συγκεκριμένο αστυνομικό της ΟΠΚΕ, επί της Δεριγνύ. Είχε το βαθύ σημάδι από το χτύπημα στην πλάτη. 

Μας πήραν τα στοιχεία, και μας κράτησαν για σχεδόν 3 ώρες. Κάποια στιγμή, έφτασε η αντιπρόεδρος της Βουλής κα Σακοράφα, που συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του γραφείου που μας είχαν πάει. Όταν βγήκε, μας ενημέρωσε ότι εμάς θα μας αφήσουν, αλλά τον φοιτητή θα τον συλλάβουν, αφού υπήρξε καταγγελία εναντίον του από τον ...υπάλληλο των ΟΠΚΕ που τον κτύπησε!!! 

Μόλις βγήκαμε ενημερώσαμε τηλεφωνικά τους γνωστούς του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε δύο γυναίκες στην Κηφισιά
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
Η εισαγγελέας ζητά καταδίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά, επισημαίνοντας την προμελετημένη εν ψυχρώ εκτέλεση της πρώην συζύγου και...
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026