Τo ΑΠΘ είχε την καλύτερη διαπραγματευτική ομάδα σε Διεθνή Διαγωνισμό που έγινε στο Ντουμπάι
Φωτογραφία: Από αριστερά, η φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ελισάβετ Γκλαβίνη, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, η φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δήμητρα Καρακιουλάκη, και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

Την πρώτη θέση και το βραβείο της καλύτερης ομάδας διαπραγματευτών κατέκτησε η φοιτητική ομάδα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων (Ad hog Negotiation Competition Dubai), που διεξήχθη στις 5-7 Νοεμβρίου 2019, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής αποτελούνταν από τις φοιτήτριες Δήμητρα Καρακιουλάκη και Ελισάβετ Γκλαβίνη, ενώ την προετοιμασία τους ανέλαβε η απόφοιτη της ίδιας Σχολής, δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια Ελένη Στυλιανού. Υπεύθυνος Καθηγητής ήταν ο Δημοσθένης Λέντζης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από διεθνείς επαγγελματικές ενώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εναλλακτικής επίλυσης των διαφορών: την «ADR ODR International» και το «European Institute for Conflict Resolution». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από όλο τον κόσμο που απαρτίζονταν από φοιτητές και φοιτήτριες Νομικών Σχολών ή Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Σιγκαπούρη και το Πακιστάν. Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι ήταν ενεργά μέλη των ομίλων διαπραγματεύσεων των Σχολών τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διαγωνισμός, αν και ξεκίνησε στο Dubai International Financial Center, ολοκληρώθηκε σε σκηνές που στήθηκαν για τον σκοπό αυτό στην Αραβική έρημο, όπου διεξήχθη ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Με βάση τα σενάρια των διάφορων γύρων διαπραγματεύσεων, η ομάδα του ΑΠΘ κλήθηκε να «παίξει» διάφορους ρόλους, όπως τους διευθυντές μεγάλων εταιριών, τους υπευθύνους ανάληψης δημοσίων έργων στο Ντουμπάι και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης των Αραβικών Εμιράτων.

Ο διαγωνισμός αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για τις συμμετέχουσες και τους έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουν με επιτυχία τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, οι νικήτριες επισκέφθηκαν τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, και τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτή Καθηγητή Ευστράτιο Στυλιανίδη, οι οποίοι τις συνεχάρησαν για την επιτυχία τους.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, υπογράμμισε ότι «είναι μεγάλη μας η χαρά να υποδεχόμαστε σήμερα τις φοιτήτριές μας νικήτριες σ’ έναν απαιτητικό διεθνή διαγωνισμό. Τις συγχαίρουμε, όπως και την προπονήτριά τους και τους Καθηγητές τους, για τη διάκριση αυτή, η οποία αποδεικνύει πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι σε θέση να συναγωνίζεται ομοταγή εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο ως προς το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων που παρέχει. Το επίπεδο αυτό θέλουμε και μπορούμε να το βελτιώσουμε, ώστε τα παιδιά μας να βγαίνουν ανταγωνιστικά στην παγκοσμιοποιημένη σήμερα αγορά εργασίας».

Ιδιαίτερα χαρούμενες για τη διάκρισή τους, οι φοιτήτριες δήλωσαν: «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την εξέλιξη αυτή πριν από δύο μήνες, όταν μας ανακοινώθηκε πως επιλεγήκαμε για να εκπροσωπήσουμε το Αριστοτέλειο στον διαγωνισμό. Είναι το πιο όμορφο πράγμα να βλέπει κανείς τους κόπους του, την πολύωρη μελέτη και τις προπονήσεις να αναγνωρίζονται και να ανταμείβονται με αυτόν τον τρόπο. Ιδίως όταν το πρώτο βραβείο ήρθε έπειτα τρεις εξαντλητικές ημέρες έντονων συναισθημάτων και σκληρών διαπραγματεύσεων με άξιους αντιπάλους».

«Η καλή προετοιμασία της ομάδας, η εξάσκηση του προφορικού τους λόγου, σε συνδυασμό με τη διεισδυτική τους σκέψη, την ετοιμότητά τους και τις εν γένει γνώσεις τους, συντέλεσαν στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα. Στη διάρκεια του διαγωνισμού, παρακολουθούσα με ενθουσιασμό τις διαγωνιζόμενες, καθώς κάθε γύρος ήταν καλύτερος από τον προηγούμενο. Άξιζαν το βραβείο και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτές», τόνισε η Ελένη Στυλιανού, που προετοίμασε την ομάδα.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Διευθυντές Εκπαίδευσης Τρικάλων: «Οι μαθητές/τριες πιο ασφαλείς στα σχολεία παρά εκτός αυτών»
Διευθυντές Εκπαίδευσης Τρικάλων: «Οι μαθητές/τριες πιο ασφαλείς στα σχολεία παρά εκτός αυτών»
Σαφές μήνυμα για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών των Τρικάλων εντός των διδακτηρίων, ήταν το αποτέλεσμα της ευρείας συνάντησης στο Δημαρχείο...
Διευθυντές Εκπαίδευσης Τρικάλων: «Οι μαθητές/τριες πιο ασφαλείς στα σχολεία παρά εκτός αυτών»
Καλαμάτα: Κλοπές και καταστροφές σε συγκρότημα των ΕΠΑΛ (Φωτογραφίες)
Καλαμάτα: Κλοπές και καταστροφές σε συγκρότημα των ΕΠΑΛ (Φωτογραφίες)
Το κύμα καταλήψεων φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι εξωσχολικοί και έτσι στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κρήτης σημειώθηκαν καταστροφές και κλοπές...
Καλαμάτα: Κλοπές και καταστροφές σε συγκρότημα των ΕΠΑΛ (Φωτογραφίες)
Άδειες ευπαθών ομάδων: Εμπόδια, αντί για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών
Άδειες ευπαθών ομάδων: Εμπόδια, αντί για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών
Αλλάζουν τα δεδομένα και για τους εκπαιδευτικούς με βάση τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών - Εξαιρούνται ασθένειες και καθίσταται πιο...
Άδειες ευπαθών ομάδων: Εμπόδια, αντί για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών