Ξυλόφωνο: Ένα εξειδικευμένο εργαστήρι μουσικής αγωγής!
Το «Ξυλόφωνο» είναι ένα εξειδικευμένο εργαστήρι μουσικής αγωγής βασισμένο σε μεθόδους διάφορων μουσικοπαιδαγωγών όπως ο Karl Orff , ο Zoltan Kodaly, ο Émile Jaques-Dalcroze με κοινό θεμέλιο τη μελωδία, τον ρυθμό, τον λόγο και την κίνηση.

Η σύγχρονη μουσική παιδαγωγική έχει ως στόχο τη μουσική γνώση η οποία αναπτύσσεται μέσω της βιωματικής «εξοικείωσης» των παιδιών με τη μουσική και όχι μονάχα μέσω της πληροφορίας. Σκοπός του εργαστηρίου είναι μικρά και μεγάλα παιδιά να αγαπήσουν τη μουσική, να μάθουν την φωνή τους, να γνωριστούν και να αλληλοεπιδράσουν με τους ήχους, να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα και το ηχόχρωμα αυτών, να μάθουν να οργανώνουν τους ήχους από δεκάδες μικρά και μεγάλα όργανα ή αντικείμενα του χώρου, να μάθουν τις νότες, τους ρυθμούς, να δημιουργήσουν μουσική, να αυτοσχεδιάσουν, να τραγουδήσουν, να εκφραστούν αλλά και να παίξουν!

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θα ενισχυθεί:

•          Η ακουστική τους αντίληψη

•          Ο συντονισμός των μελών του σώματός τους

•          Η οπτική τους αντίληψη

•          Η αντίληψη του χώρου

Και θα αναπτύξουν:

•          την αυτοεκτίμηση τους

•          τις  δεξιότητες τους

•          την συνεργασία και την επικοινωνία με άλλα παιδιά 

•          τη  γλωσσική τους ικανότητα

Η μουσικοπαιδαγωγός μας, Δάφνη Ζουρνατζή, είναι απόφοιτη του Μουσικού Τμήματος στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έχει πολυετή εμπειρία τόσο στην σχολική όσο και στην μουσικοκινητική εκπαίδευση. Έχει παραδώσει κύκλους σεμιναρίων ενηλίκων στο GoLearn και έχει συνεργαστεί με πολλά κέντρα μουσικοκινητικής και μουσικής εκπαίδευσης. Είναι επίσης επαγγελματίας μουσικός με πολλές σημαντικές συνεργασίες, όντας τα τελευταία χρόνια βασική ερμηνεύτρια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. 

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμά μας, τις ομάδες και τις εκδηλώσεις μας μέσα από τη σελίδα μας στο facebook ή καλώντας μας στο 2114134108. Φυσικά, μη διστάσετε να μας επισκεφθείτε στον χώρο μας στην Πεύκη, Χρυσοστόμου Σμύρνης 21 (πλησίον Δημαρχείου)

ksilofono

σχετικά άρθρα